Afrika’nın baş divası Angelique Kidjo 11 Ekim Çarşamba günü AKM’de

Angelique Kidjo: “5. İstanbul Uluslararası Halk Müzikleri Festivali’ndeyim. Güzel bir konser için herkesi bekliyorum”

YouTube video

Grammy ödüllü Angelique Kidjo, 5. İstanbul Uluslararası Halk Müzikleri Festivali’nde 11 Ekim Çarşamba günü AKM’de. Time Dergisi’nin 2021 yılında “Dünyanın En Etkili 100 Kişisi” arasında gösterdiği sanatçı İstanbullular ile buluşacak.

Afrika’nın Baş Divası olarak bilinen Benin asıllı Angelique Kidjo, 5. İstanbul Uluslararası Halk Müzikleri Festivali kapsamında 11 Ekim Çarşamba akşamı Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Tiyatro Sahnesi’nde olacak. Afrika’dan dünyaya yayılan güçlü sesi ile Angelique Kidjo beş kez Grammy ödülü kazandı. Kidjo, Afrika müziğinin caz ve blues formları ile görkemli buluşmasının da kadın öncülerinden olarak gösteriliyor. Şarkı sözlerinde doğayı ve eşitliği anlatan sanatçının son albümü “Mother Nature” ismini taşıyor.

Kidjo: Herkesi bekliyorum

Festival için video mesaj yayınlayan Angelique Kidjo: “5. İstanbul Uluslararası Halk Müzikleri Festivali’ndeyim. Güzel bir konser için sizleri bekliyorum” diyerek herkesi konserine davet etti.

Doğanın ve eşitliğin sesi

Kidjo, dünya müzik otoritelerinin de işaret ettiği üzere güçlü bir ses ve söylediği ilham verici şarkılarıyla hatırı sayılır hayran kitlesine sahip. Sanatçı, Afrika’nın sorunları için kurduğu kendi adını taşıyan vakfı ile çalışmalarda bulunuyor.

Angelique Kidjo’nun eşsiz yorumuna tanıklık ve sahnedeki enerjisine eşlik etmek için 11 Ekim’de AKM’de olmanız yeterli. 5. İstanbul Uluslararası Halk Müzikleri Festivali, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’nde gerçekleşiyor.

11 Ekim Çarşamba AKM Tiyatro Salonu Saat 20.00

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.