ABD’de iki kedinin de koronavirüs testi pozitif çıktı

ABD'de koronavirüse yakalanan insanlarla aynı evde yaşayan iki kedinin de koronavirüs testi pozitif çıktı.

ABD’nin Teksas eyaletinde iki kedinin yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi pozitif çıktı. İki kedinin de semptom göstermediği belirtildi.

Teksas A&M Üniversitesi’nden araştırmacılar kedilerin Covid-19 testi pozitif çıkan insanlarla aynı evde yaşadığını ve testlerinin pozitif çıktığını belirtti. Kedilerin asemptomatik olduğu tespit edildi.

HAYVANLARA BULAŞMASI MÜMKÜN

Kediler üzerinde yapılan araştırmanın sonucu riskli ortamda hayvanlara koronavirüs bulaşmasının mümkün olduğu ortaya çıktı.

Evde bakılan kedide Kovid-19 çıktı

Üniversitedeki araştırmacılar Covid-19 testi pozitif çıkan ve evcil hayvan besleyen kişilerin hayvanlarına test yapıldığını, pek çoğunun semptomu olmadığını söyledi. Uzmanlar, insanlara hastalandıkları durumlarda hayvanlarla da aralarına mesafe koyması konusunda uyarıda bulundu.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.