A1 Capital’in sahibi Murat Güler, yurt dışına para mı kaçırıyor?

SPK geçtiğimiz günlerde Borsada Aracı Kurum Olan RTA Labaratuvarları ve aynı zamanda A1 Capital’in Sahibi olan Güler Yatırım Holding’in patronu Murat Güler’in Borsa’da piyasa Manipülasyonu yaptığı için şirketlerine işlem yasağı getirmişti.

PİYASADA MANİPÜLASYON YAPTI

SPK geçtiğimiz günlerde Borsada Aracı Kurum olan RTA Labaratuvarları ve aynı zamanda A1 Capital‘in Sahibi olan Güler Yatırım Holding‘in patronu Murat Güler‘in Borsa’da piyasa Manipülasyonu yaptığı için şirketlerine işlem yasağı getirmişti.

YENİ İDDİALAR ORTAYA ATILDI

Borsa dünyasında bir Kaç gündür yaşanan bu gelişmeler sonrasında Güler Yatırım Holding‘in sahibi Murat Güler hakkındaki iddiaların ardı arkası kesilmiyor. İddialar Göre; Murat Güler’in piyasaya yaklaşık (30 Milyon Dolar) Borcu vardı. Bir çok işadamından işletmek üzere aldığı iddia edilen paraları kendi şirketlerine koyup borsadaki hisselerin yükselmesini sağladı, bir zaman sonra Murat Güler’e borç veren bir çok işadamı parasını geri istedi. Ancak kapı duvarla karşılaşan alacaklıları Savcılığa ve MASAK‘a Güler Hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlandıkları iddia edilmişti.

YURT DIŞINA PARA MI KAÇIRDI?

Bu iddialar daha soğumadan Güler hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı. İddialara Göre; Murat Güler işlerin sarpa saracağını aylar öncesinden biliyordu,ve bu yüzden elinde avucunda ne kadar para varsa Pandemi döneminden önce yurt dışına kaçırdı,başta Amerika olmak üzere Londra ve İsviçre‘de kaçırdığı paralarla yatırım yaptığı iddia edildi. Bu yüzden (30 Milyon Dolar ) piyasayı dolandırdığı iddia edilen Güler alacaklılarına maddi zorluk çektiğini parasının olmadığını söyledi. Bunun üzerine paralarını kaptırdıkları anlayan bir çok kişi Güler hakkındaki bilinmeyenleri anlatmaya başladı.

İNCELEME SONUCU ORTAYA ÇIKACAK

Murat Güler’in iddia edildiği üzere Amerika başta olmak üzere Londra ve İsviçre‘ye paraya kaçırıp kaçırmadığı şikayetcilerin Savcılığa ve MASAK‘a verecekleri bilgiler neticedesinde yapılacak incelemeler sonucu ortaya çıkacak.

Murat Güler ve şirketlerine işlem yasağı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.