24 bin 589! Koronavirüste gerçek ölü sayısı sızdı iddiası!

Çin’in en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Tencent’in yanlışlıkla Çin’de koronavirüs ile ilgili “gerçek” istatistikleri paylaşmış olabileceği öne sürüldü. Bir süre sonra silinen görselin doğruluğu bilinmese de rakamlar korkunç.

İddianın sahibi Taiwan News. İddiaya göre Çin’in en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Tencent, resmi internet sitesinde Koronavirüs salgınına ilişkin kamuoyuna yansıyanlardan çok daha fazla ölüm ve enfeksiyonu içeren “gerçek” istatistikleri açıkladı.

blank

Şirketin resmi internet sitesinde bir süre yayında kaldığı öne sürülen görselde koronavirüsten ölen kişi sayısı 24 589 kişi, enfeksiyon şüphesi bulunan kişi sayısı 154 bin 23 kişi, halen tedavi altında olan kesinleşmiş vaka sayısı 79 bin 808 kişi, hastalığa yakalanıp iyileşen kişi sayısı ise 269 kişi olarak görünüyor.

Elbette görselin doğruluğu konusunda hiçbir bilgi veya konuyla ilgili gelmiş hiçbir açıklama yok. Fakat resmi rakamlara bakıldığında şu anda koronavirüsten ölen kişi sayısı 304, enfeksiyona yakalanmış kişi sayısı 14 bin 446 olarak biliniyor. Yani iddiaya göre Tencent’i yanlışlıkla açıkladığı öne sürülen rakamlar, gerçek rakamların 80 katı.

Dünya Sağlık Örgütü’nden Çin kararı!

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.