“18 yıldır 34 bedenim” Op. Dr. Gürdal Ören sordu Gizem Özdilli cevapladı

Op. Dr. Gürdal Ören’in GazeteMAG okuyucuları için geçekleştirdiği sağlık yazı dizisinin yeni konuğu ünlü manken Gizem Özdilli oldu.

90’lı yıllarda podyumlarda fırtına gibi esen Gizem Özdilli, Opr. Dr. Gürdal Ören’e sağlık, güzellik, beslenme ve kariyeriyle ilgili samimi açıklamalar yaptı. “18 yıldır 34 bedenim” diyen Gizem Özdilli, estetiğe karşı olmadığını da “Keşke botox’a daha erken başlasaydım” sözleriyle açıkladı.

blank

İnanılmaz fit görünüyorsun. Her zaman böyle miydi özel bir şey mi yapıyorsun?

18 senedir 34 bedenim.

Sporla aran nasıl?

17 sene spor yaptım. Fakat artık 3 senedir yapmıyorum. Bir göbek fıtığımdan dolayı, iki bıktım. Zaten hiperaktifim bir de spor yapınca yoruluyorum.

Genetikle ilgili bir durum mu?

Sülalem çok zayıf değil. 40 bedenin altında kadın yok. Kardeşlerim falan tombiş. Benim sırrım, çok küçük yaştan beri bilinç altını kodlamaya inanıyorum. Bir şey yediğim zaman bu kilo değil, bana fayda, enerji, yüksek besin değeri, sağlık, kuvvet verecek diyorum. Mesela herkes grip olur ben olmam, herkes kilo alır ben almam. Tabii ki camış gibi yemiyorum… Benim asla almadığım gıdalar var. Asitli içecek, herkesin bayıldı krem çikolata ve türevlerini tüketmiyorum. Abur cuburum çif fındık, hurma, kuru kayısı, kuru incir, pestil… Mantı da yiyorum, hamur işi de yiyorum ama ölçülerim var. Bugün çok yedim diye yarın az yiyorum.

Beslenme şekli olarak sabahçı mı akşamcı mısın?

Öğleden sonracıyım. Günde 2 öğün… 3 öğün asla yemem.

2 ÖĞÜN YEMEK YERİM

Japon bilim adamı bir açıklama yaptı. Günde iki öğün insanlar için uygun olduğunu söyledi. Bana da mantıken insanın sağlıklı kalabilmek için 2 öğün yeterli gibi geliyor…

Biraz da mesleğimle alakalı bir durum tabii ki… Çok seyahat ediyoruz, çok erken kalkıyoruz. Sabahın erken saatinde mükellef bir kahvaltıya ne vaktimiz vardı, ne de onu yiyip şişme gibi bir lüksümüz vardı. 1 kilo bile alamam çünkü ekmek param. Modacı benim bedenime göre kıyafeti hazırlıyor. Defile günü ben 1.5 kilo aldım deme gibi bir lüksüm yok. Dolayısıyla biraz mesleki bir disiplin.

Uzun boylu ve fitsin, ailen seni spora yönlendirmedi mi?

Tabii ki yönlendirdi. Uzun yıllar hentbol oynadım, atletizm yaptım. Mankenlik dönemimde spor salonlarının müdavimiydim ama son 3-4 senedir yapmıyorum. Geçmişin ekmeğini yiyorum.

BİZE MİLLİ MANKEN DENİLİYORDU

Mankenliğin sana getirdiği ve götürdüğü neler var?

Götürdüğü bir şey var diyemem çünkü nankörlük olur. Ama getirdiği şey; İstanbul’a yerleştim, tek başıma bir hayat kurdum. Güçlü bir insan olduğumu farketmiş oldum. Bütün dünyayı gezme imkanım oldu. Şu anda öyle bir süreç yaşamıyor mankenlik mesleği. O dönemde kültür bakanlığıyla protokol bilgisi alarak ülkemizi temsil ederdik. Milli manken deniliyordu. Öyle bir unvanımız vardı. Ben 22 yaşında dünyanın her yerini gezmiş, farklı kültürleri tanımış bir insandım. Bana büyük bir vizyon kattı. Tabii ki bu mesleği yaptığım için 34 beden kalabildim.

Obezler için ne demek istersin? Şu an Türkiye’de kadın erkek yüzde 25 oranında. İlerde yüzde 50’ye çıkacağı söyleniyor…

Yanlış anlaşılmasın söylediklerim, mankenlikten geldiğim için. Ben obeziteye sadece kilo olarak bakmıyorum. Obezite dediğiniz şey şeker hastalığı, böbrek hastalığı, kanser gibi bir sürü korkunç yelpazeye açılıyor. O anlamda çok üzülüyorum. Tabii ki herkes 34-36 beden olacak diye bir şey yok.

46 YAŞINDAYIM AMA 32 HİSSEDİYORUM

Kendini kaç yaşında hissediyorsun?

Bu beden beni kaç sene taşıyacak bilmiyorum ama 46 yaşındayken 46 gibi hissetmek istemiyorum dedim kendime. Ben şu anda kendimi 32-33 hissediyorum. Beslenme şeklim, uyku düzenim, ruhum, mutluluğum yaşama sevincim, hedeflerim… Bilinçaltıma bunu yüklediğim için öyle yol alıyorum. Yaşıtlarıma baktiğim vakit bir fark var. Bir kere ruhen var. Bu çok önemli. Çünkü o bütün bedene yansıyor.

Vücudunla çok barışıksın, estetik cerrahi uygulamalarına bakışın nedir?

Mesleğim gereği burnumu ve göğüslerimi yaptırdım. Bir mayo firmasıyla 2 senelik sözleşme imzalamıştım ve göğüslerim küçüktü. Mesleğim hem estetik operasyonlara hem de medikal estetiği açık olmayı gerektiriyor.

BOTOX’A KEŞKE DAHA ÖNCE BAŞLASAYDIM

Son yıllarda estetik yaşının düşmesiyle ilgili ne düşünüyorsun?

Estetik yaşı 20’ye düştü diyorlar ya bence bu iyi bir şey. Ben botoxa 37-38 başladım, keşke daha erken başlasaydım da şu kırışıklıklarım hiç olmasaydı. Ne kadar erken başlarsanız onları durdurma şansınız daha fazla oluyor. Ömrü hayatım boyunca milyar kere flaş çakmıştır gözümde, en sonunda göz ameliyatı oldum. Dolayısıyla kırpmadan dolayı kırışma erken olan bir şey. Medikal estetiğe erken başlanmasına hiç karşı değilim.

MANKENLİK KULLANILDI VE HARCANDI

Siz 90’lı yılların en ünlü modellerinden biriydiniz. O dönemle bu dönem arasında ne gibi farklar var?

Tanınmış bir manken yok ki artık. Ne yazık ki modası bitti mankenliğin kullanıldı ve harcandı. Bütün dünyada böyle aslında. Bir dönem modeller ön planda oluyor sonra artistler ve şarkıcılar… Bu böyle bir süreç.

Victoria’s Secret bile televizyona veda ediyor…

Evet. Çünkü artık kullanıldı tüketildi. Bu bir devinim. Şimdi dizi oyuncuları ön planda… Ne yapsalar haber oluyorlar. 90’larda da biz ne yapsak haber oluyorduk.

ASLA OYUNCULUK YAPMAM

Oyunculuk yapmayı düşünmüyor musunuz?

Ben oyunculuk sevmiyorum. İstemediğim bir şey yaparsam mutlu olmam. Zaten eğitimim de yok.

Düzenli sağlık kontrolü yaptırıyor musunuz?

Düzenli check-up yaptırmıyorum ama kadın hastalıklarıyla ilgili 6 ayda bir düzenli olarak yaptırıyorum. Genel anlamda bir problem hissedersem yaptırıyorum.

Geriye dönsen yine manken olur muydun?

90’larda olsaydım evet isterdim ama şu anda istemezdim. Mükemmel bir dönemdi.

MODEL YARIŞMALARININ ADI DEĞİŞSİN

Güzellik yarışmaları, best model yarışmalarına nasıl bakıyorsun? Şimdi oraya gelenler önce oyunculuğu düşünüyor…

Başka ne yapacak? Şu anda podyum diye bir şey yok. Aslında o yarışmaların adı değişmeli. Ekran starı yaratma yarışması olsun mesela.

ÇOCUK MAĞAZALARINDAN GİYİNİYORUM

Bedenine uygun kıyafet bulmak zor mu?

Bazı markaların çocuk bedenleri oluyor. Zara Kids’ten aldığım kıyafetler oluyor bazen.

Dünyaya gezdim dedin. En çok beğendiğin ülke hangisiydi?

Rio’yu çok seviyorum karnavaldan dolayı. 3 kez gittim. İspanya, İtalya’yı çok seviyorum. Akdeniz kafası biraz…

Kazancını nasıl değerlendirdin?

Yedim. Çenemi tutuyorum ama paramı tutamıyorum.

“Bedenimle konuşuyorum” Op. Dr. Gürdal Ören sordu Wilma Elles cevapladı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.