“Bedenimle konuşuyorum” Op. Dr. Gürdal Ören sordu Wilma Elles cevapladı

Op. Dr. Gürdal Ören’in GazeteMAG okuyucuları için geçekleştirdiği ve çok ses getiren sağlık yazı dizisinin yeni konuğu ünlü oyuncu Wilma Elles oldu.

Tıp dünyasının son günlerde parlayan ismi Op. Dr. Gürdal Ören, ünlü oyuncu Wilma Elles’e sorduğu sorularla hem terletti hem de kendisi hakkında daha önce hiç bilinmeyen yönlerini gün yüzüne çıkarttı.

İŞTE! GazeteMAG okuyucuları için gerçekleşen çarpıcı röportaj…

Türkiye maceranız nasıl başladı?

Aslında benim Türkiye maceram Almanya’da başladı. Almanya’da çok Türk yaşadığı için Köln’de Türk kökenli bir kısa film çektim.

Almanlar arasında Türklerden dolayı ülkeyi sevmeyen de var, çok seven de var. Siz ne düşünüyorsunuz?

Almanya’daki Türkleri çok seviyorum. Çok uyumlular. Onlar mutlu bir yaşam sürüyorlar. Tamamen entegre olmuşlar.

blankBEDENİMLE KONUŞUYORUM

Hayatımda gördüğüm en fit kadınlardan birisiniz… Özel bir eğitmenle mi çalışıyorsunuz?

Ben aslında bunun hakkında çok araştırma yaptım. Bir kitap okudum orada şöyle söylüyor; aslında fazla kilo çok yemekten değil, az vitamin ve mineralden geliyor. Vücut bir makina, o vitamin ve mineralleri almak zorundasın. Sadece patates, sadece makarna yersek açlık hiç bitmez. Çünkü vücuda demir lazım, kalsiyum lazım, fosfor lazım, B12 lazım… Bunlar eksik olursa vücut yemek ister.

ET YEMEDİM KİLO ALDIM

Siz de bunu mu uyguluyorsunuz?

Benim büyükbabamın söylediği gibi çok çeşit yemek gerekiyor. Cilt için, beyin için… Sürekli aç kalarak zayıf olursan o zaman vücudun çöker. Ne kadar zengin besinlerden beslenirsek o kadar zayıf oluyoruz. Ben bir dönem hiç et yemedim, sürekli kilo almaya başladım. Sonra fark ettim ki et yemeye başladım ve açlığım bitti. Et yemeğim için demir eksikliğim oluşmuş. O yüzden şimdi çok dengeli besleniyorum ve vücudumla çok iyi bir iletişim kuruyorum. Bedenimle konuşuyorum. İnanılmaz iyiyim.

Günlük yemek listeniz var mı?

Hesap kitap yaptığımız bir gün beyne şeker lazım olabilir, o zaman kuru üzüm, kuru incir, beyni iyi çalıştıracak şeyler yiyorum. Çünkü hissediyorum bu vücut bunu istiyor. Hamilelikte aşermek vardır ya ben her yemeği aşererek yiyorum. Şu anda benim vücudum yoğurt istiyor çünkü taze bir şeye ihtiyacım var. Akşam çok yağlı yediysem sabah limon aşeriyorum. Vücutla çok iyi bir iletişim kurmak lazım. Vücuda güvenmek lazım.

Uykuyla aranız nasıl?

Vücudum uyumak istemediğinde hiç strese girmiyorum. Vücuduma güveniyorum; demek ki vücudum şu anda uyanık kalmak istiyor.

Sofranızın olmazsa olmazı nedir?

Her türlü yemeği yiyorum sadece fazlası zararlı. Bir tabağın rengarenk olması lazım, herşey olması lazım. Sadece aynı renkli yemeklerden oluşan bir tabak asla sağlıklı olamaz.

Yemek yapıyor musunuz?

Evde yemek yapıyorum. Sebze yemekleri olan bir lokanta açmak istiyorum. Hep soğuk yiyecekler var. Karnabahar, brokoli lahana gibi yemekleri kimse yemiyor.

CİLT BAKIM KREMİ ÇIKARIYORUM

Cildinizi nasıl koruyorsunuz?

Onun içinde çok araştırmak yaptım. Şu anda bir krem yapıyoruz, yakın zamanda da bunu piyasaya çıkaracağız bir arkadaşımla birlikte. Çok çok iyi bir krem. İçerisinde retinol, C vitamini hyalüronik asit var.

Peki bu kadar sağlıklı beslenirken, spor da yapıyor musunuz?

Aktif yaşam tarzı seviyorum. Asansör yerine merdiven kullanıyorum. Spor çok önemli çünkü vücuda oksijen pompalanması lazım. Aynı zamanda kansere karşı metokondriyi çalıştırması lazım. Onun için spor sağlık için yapılmalı.

KADIN İÇİN EN ÖNEMLİ SPOR DANS ETMEK

Salonda mı spor yapıyorsun?

Makinalarla spor yapmayı çok doğru görmüyorum. Makinaların üzerinde çalıştığı zaman bir kişi yürüyüşü makina gibi oluyor. Kötü bir duruş oluyor. Kadın için en önemli spor dans. Çünkü zarifliğini ortaya çıkaracak bir spor. Dans ruhu da besliyor. Vücutla iletişime geçmek için de yardımcı oluyor.

Yani spordan çok hareketli bir yaşam tarzını benimsiyorsun?

Vücudu dinlemek lazım. Dansla vücut ruh bağlantısını kuvvetlendiriyorsun. Oyunculuk için de faydalı.

Yeni film projenden bahseder misin?

Filmin ismi Oklarla Dans. Azerbaycan-Türkiye-İran arasında olan bir proje. Bir ajanı oynuyorum. Beni mafyaya sızdırıyorlar. Çok güzel bir rol benim için heyecan katıyor. Yakın dövüş ve silah atış eğitimi alıyorum. Onur Akay, Engin Çağlar, Azerbaycan’dan da oyuncular var.

Sizi en çok mutlu eden ve mutsuz eden şeyler nelerdir?

Benim en çok mutlu edecek şeyler, oğlum ve kızımla vakit geçirmek. Onların büyümesini görmek, onların gelişmesini görmek.

Çocuklar kaç yaşında?

Temmuz ayında 4 olacaklar.

ÇOCUKLARIM İÇİN EN ÖNEMLİ EĞİTİM BENİM HAYAT HAKKINDA VERDİĞİM EĞİTİM

Eğitimlerini nerede düşünüyorsunuz?

Her yerde güzel okullar var. Şu anda bir tercih yapmadım. En önemli eğitim, benim onlara hayat hakkında verdiğim eğitim.

Çocuklar hayatınıza neler kattı, neler değiştirdi?

Çoçuk olmadan önce sürekli kendimi yarım hissediyordum. Mutlaka çocuk istiyordum. Bu duygum çok kuvvetliydi.

Çocukların beslenmesi?

Onlara da her yemekte mutlaka protein, karbonhidrat ve vitamin vererim. Ciltleri de bana benziyor.

MÜZİKLE KENDİMİ YENİDEN KEŞFETTİM

Oyunculuktan sonra şarkıcılığa da adım attınız. Biraz bahseder misiniz yeni projenizden?

Benim için çok heyecanlı bir dönem. Şarkının ismi ‘Rüya’… Rahman Yeşildağ ile düet yaptık. Bir aşk şarkısı… Aranjörümüz Rafet El Roman… Kendimi yeniden keşfettim.

Seyahat sever misin?

Çok seviyorum. Yeni bir deneyim, yeni hayatlar, yeni kültürler keşfetmek için.

En beğendiğiniz yer neresi?

Daha önce görmediğim yer. Vietnamı görmeyi, Antartikayı görmeyi Alaska’yı görmeyi çok isterim.

“Tek kişilik dev ordu” Op. Dr. Gürdal Ören sordu Zeliha Sunal cevapladı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.