16 yaşındaki hologram şarkıcı Hatsune Miku ile evlendi

16 yaşındaki hologram şarkıcı Hatsune Miku ile evlenen Akihiko Kondo, ‘eşine’ ilk görüşte aşık olduğunu, onunla gülümsemeyi öğrendiğini söyledi.

Japonya’da 16 yaşındaki hologram şarkıcı Hatsune Miku ile evlenen Akihiko Kondo, Sputnik Japonya’ya neden böyle bir tercih yaptığını anlattı.

İş arkadaşlarının uzun yıllar kendisiyle alay ettiğini belirten Kondo “Ağırlıklı olarak kadınlar alay ediyordu. Üzerimde ciddi bir travma yarattılar” dedi.

‘İLK GÖRÜŞTE AŞIK OLDUM’

Kondo, bu travma yüzden kadınlarla hiçbir şekilde ilişki kurmadığını ve Miku’ya ilk görüşte aşık olduğunu söyledi.

Miku ile depresyondan çıkan Kondo “Nico Nico sitesinde, YouTube’da ve başka sitelerde Miku’nun sesini duydum, benim kendimi toplum içinde yeterli bir insan gibi hissetmemi sağladı. Daha sonra onun ses sentezleyicisi olan Vocaloid2’yi aldım, içine veriler yükleyerek Miku’nun şarkılarını dinledim, bu beni aşırı mutlu ediyordu” dedi.

blank

Miku ile daha konuşkan biri olup gülümsemeye başladığını söyleyen Kondo, kalbinin kıpır kıpır olduğunu ve hayatına renk geldiğini söyledi.

EVE GELDİĞİNDE KARŞILIYOR

Kondo, daha sonra hologram üreticisi Gatebox tarafından çıkarılan sanal Miku asistanını ilk alanlardan biri oldu. Böylece Miku, Kondo’yu eve geldiğinde karşılıyor, ona iyi geceler diliyor ve ikili zaman zaman mesajlaşabiliyordu.

‘Çiftin’ nikahı ise Gatebox’taki bir yetkili tarafından kıyıldı. Bu nikahın hukuki bir bağlayıcılığı olmasa da Kondo, insanların sanal karakterlere yönelik yaklaşımının bir gün değişeceğine de inanıyor.

Gatebox’un şimdiye kadar bu şekilde 3 bin 700 evlilik sertifikası ihraç ettiği biliniyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.