Zincir marketlerden sonra bir çağrı da lokanta ve restoranlara! Fiyatlar sabitlensin!

Son zamanlarda zincir marketlerde artan fahiş fiyatlar sebebi ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den ‘fiyat sabitleme’ çağrısı gelmişti. Bu çağrının ardından bir ‘fiyat sabitleme çağrısı’ da lokanta ve restoranlara geldi. TÜRES Genel Başkanı Ramazan Bingöl, “Gelin, enflasyonla mücadelede hep beraber elimizi taşın altına koyalım” diyerek Ramazan ayına kadar fiyat sabitleme çağrıda bulundu. Aynı zamanda Bingöl, kapıda menüler ve fiyatları da olsun önerisinde bulundu.

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Genel Başkanı Ramazan Bingöl, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından açıklanan Kredi Garanti Fonu (KGF) paketlerine teşekkür ederek, bu desteklerin reel sektör için çok önemli olduğunu söyledi.

Kısa bir zaman önce yetkililerle görüşüp Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) sebebi ile ortaya çıkacak kıdem tazminatı yükü için kredi tahsis edilmesini talep ettiklerini ifade etti. Bingöl, bu kapsam bütününde KGF desteği sunulduğunu, işverenlerin yükünü hafifletecek paket için teşekkür ettiklerini kaydetti.

Bingöl, zincir ve yerel marketlerin fiyat sabitleme ve indirim kampanyalarının diğer sektörlerde de hayata geçmesi, enflasyonla mücadeleye tüm işletmelerin destek vermesi gerektiğini vurguladı.

FİYAT SABİTLEME ÇAĞRISI GELDİ
Son zamanlarda birçok emtia ve girdi fiyatında gerileme yaşandığını, dolardaki hareketliliğin durulduğunu, akaryakıt fiyatlarının düştüğünü, elektriğe bir zam gelmeyeceğinin açıklandığını dile getiren Bingöl, “Bu nedenle tüm restoran ve lokantalara ramazan ayına kadar fiyat sabitleme çağrısında bulunuyoruz. Gelin, enflasyonla mücadelede hep beraber elimizi taşın altına koyalım” şeklinde konuştu.

Bingöl, ramazan ayının başlamasına yaklaşık 2,5 ay kaldığını hatırlatarak, bu süreçte fiyatların artırılmamasının tüketicilere yönelik önemli bir destek olacağını da söyledi.

‘KAPIYA MENÜ ASILSIN’
TÜRES Başkanı Bingöl, son zamanlarda özellikle orta gelirlilere hitap eden restoran ve lokantalarda tüketicilerin sürpriz fiyatlarla karşılaştığına dair şikayetler aldıklarını bildirdi.

“Lüks restoranlara gidenler zaten fiyatların yüksek olduğunu biliyor ancak normal işletmelerde bile fahiş ve haksız fiyatlamaların yaşandığını duyuyoruz” ifadelerini kullanan Bingöl, müşterilere dikkatli olmaları çağrısında bulundu.

Bingöl, “Müşterilerin yüksek ve sürpriz fiyatlarla karşılaşmamaları için işletmelere, ‘kapılarına menüleri asmaları’ çağrısında bulunuyoruz. Bu konuda girişimlerimiz de olacak. Gelen müşteri oturmadan fiyatlara bakabilsin ve sonradan bir sürprizle karşılaşmasın.” şeklinde konuştu.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.