Zeynep Bugay “Sevgili Nasıl Bulunur”

Türk sinema tarihinin en önemli senaristlerinden Hababam Sınıfı ve Bizimkiler Dizisi ile bir neslin hafızalarında derin yer edinmiş yazar Umur Bugay’ın kızı Zeynep, ilk kitabı “Sevgili Nasıl Bulunur” ile babasının izinde ilerliyor.

“Sevgili Nasıl Bulunur” adıyla okuyucu ile buluşan kitapta; her kadının yaşadığı ilişkilerdeki kadınsal iç sesler; erkeklerin ve kadınların ilişkiye bakışı arasındaki farklılıkları akıcı ve eğlenceli bir dille kaleme alınmış. Günümüzde gerçek sevgi, emek, saygı, anlayış ve karşılıklı feragate dayalı ilişkilerin neredeyse kalmadığının altını çizen yazar, güven unsurunun temelden örselendiği bir karakter yaratmış. Romanın baş karakteri Kontes; güvenin olmadığı ortamda ilişkilerin uzun ömürlü olmayacağını adı gibi bilen ve hemen her kadın gibi sağlam temelleri olan bir yuva kurmak isteyen içimizden biri. Tüm ilişkiler zincirinde her kadının hislerine tercüman olan Kontes, aslında tüm erkeklere de kadın beynini çözme fırsatı sunuyor.

Zeynep Bugay kitabı “Sevgili Nasıl Bulunur” ile okuyanlara bol kahkaha vadediyor.

Sosyo ekonomik seviyesi, yaşı, eğitimi, mesleği her ne olursa olsun herkese bol kahkaha vadeden kitap için yazar şöyle diyor. “Herkes kendi kurtlu elma yarısının peşinde ve bu süreçte herkes bocalıyor, korkuyor, buldum sanıyor ama saptığı yollar çıkmaz olabiliyor, bulamadım derken Aşk Çeşmesi’nin tam da göbeğine düşüyor, deniyor, yanılıyor, şekilden şekile giriyor, adeta kocaman bir aşk sirkinde hayatın eğittiği mahir birer cambaza dönüşüyor. Ben de onlardan biriyim. Gülerek tüm bu kısıtlamaların, ayıplamaların üstesinden gelebilirim!.. Ayrıca, kadınlar erkek arayışı esnasında ortaya çıkan rekabetin ahlaklı bir şekilde sürdürülmesi gerektiğini, tamahkar kişilerin hayatta kısa süreli mutluluklar haricinde bir şey elde edemeyeceğini, erkekler de kadınların partner seçimi sürecinde çektiği ceremeyi, attıkları tonlarca taklayı netlikle idrak edecek, muhtemelen empati yetenekleri gelişecektir.”

Erkekler dikkat!!!

“Sevgili Nasıl Bulunur “ kitabı sizlere kadın beynini çözmek için büyük fırsat sunuyor.

Kadın ve erkek beyninin çok farklı işlediğini hepimiz biliyoruz. Erkekler bu romanı okuyarak kadınları, onların içlerinde yaşadıkları çelişkileri, ilişki yaşarken yaptıkları sarsaklıkları, duyumsadıkları korku, heyecan, heves ve isteklerini çok net bir şekilde idrak edebilirler. Sadece kadınlara değil bilakis erkeklere de hitap eden “Sevgili Nasıl Bulunur” yaz aylarını şenlendiren mizah dolu ,düşündürücü bir kitap..

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.