Zeljko Obradovic, Partizan takımıyla el sıkıştı

Avrupa basketbolunun efsane ismi Zeljko Obradovic, 1 senelik aranın ardından parkelere dönüyor. Son olarak 2013-2020 yılları arasında Fenerbahçe’yi çalıştıran fenomen başantrenör, son basketbol oynadığı ve ilk antrenörlük yaptığı Partizan takımıyla el sıkıştı.

2019-20 sezonunun sonunda Fenerbahçe’den ayrılan ve geçen sezon takım çalıştırmayan başantrenör Zeljko Obradovic’in yeni takımı belli oldu.

Sırp basınında çıkan haberlere göre, Avrupa’nın en çok kupa kazanan koçu unvanını sahip Obradovic’in, eski takımı Partizan’ın teklifini kabul ettiği belirtildi. Yıllar sonra Partizan’a geri dönen Zeljko Obradovic’in 3 yıllık anlaşmaya vardığı iddia edildi.

“PARTİZAN BENİM İÇİN ÇOK ŞEY İFADE EDİYOR”

Geçtiğimiz günlerde gelecek planlaması hakkında konuşan Obradovic, “Partizan yetkilileriyle sürekli iletişim içerisindeyim. Kulübe yardımım dokunacağı her konuda onların yanındayım ama sadece Partizan değil, bütün Sırbistan basketbolu için bu böyle. Partizan ve Kızılyıldız’ın Euroleague’de olmasını isterim. Belgrad şehri ve Sırbistan, basketbolu çok seviyor. Partizan benim için çok şey ifade ediyor” ifadelerini kullanmıştı.

blank

“NBA’DE ASLA TAKIM ÇALIŞTIRMAM”

İsminin zaman zaman NBA ile anılması hakkında da konuşan Obradovic, “NBA’e kesinlikle gitmem. NBA takımları Avrupa’dan gelen koçlara güvenmiyorlar. Bu kırılması zor bir döngü” sözlerini kullanmıştı.

AVRUPA BASKETBOLUNUN EN BÜYÜĞÜ

60 yaşındaki yaşayan efsane, antrenörlüğe başladığı 1991’den bugüne kadar sırasıyla 1992’de Partizan, 1994’te Badalona ve 1995’te Real Madrid’in yanı sıra 2000, 2002, 2007, 2009 ve 2011 yıllarında da Panathinaikos ile EuroLeague kupasını kaldırdı. Zeljko Obradovic son olarak 2017’de Fenerbahçe ile EuroLeague şampiyonluğu yaşayarak ilk kez bir Türk takımının bu kupayı kazanmasında başrol oynadı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.