Zeliha Sunal ile “hedef sıfır atık”

Müzisyenliğinin yanı sıra atık malzemeleri değerlendirerek yaptığı çalışmalar ile dikkat çeken Zeliha Sunal, bu kez öğrencilerin 5 Haziran Çevre Günü için hazırladığı etkinliğe destek oldu. Sunal, ortaokul öğrencilerinin “Sıfır Atık” temalı şarkısını seslendirerek, daha fazla insana ulaşmak için Akademi Çevre A.Ş.’nin desteği ile şarkıyı kliplendirdi

Bir Devlet Okulu olan Ataşehir Emlak Konut Ortaokulu öğrencilerinin ve Müzik Öğretmeni Funda Cumbul’un yazdığı çevrecilikle ilgili mesajlar içeren “Sıfır Atık” şarkısı, Akademi Çevre A.Ş.firmasının desteğiyle; ünlü Pop sanatçısı Zeliha Sunal’ın okul öğrencileriyle birlikte seslendirdiği Çevrecilik Şarkısına dönüştü.

blank

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından oldukça önemsenen “Sıfır Atık” projesi kapsamında ilk pilot okul olarak seçilmiş ve Çevre Beratı almaya hak kazanmış Ataşehir Emlak Konut Ortaokulu’nun; uzun yıllardır çevrecilik konusunda pek çok çalışmaya destek vermiş olan pop sanatçısı Zeliha Sunal’ı söyleşi için okula davet etmesiyle başlayan macera hızla ilerliyor. Okulda geri dönüşüm aletlerini çalarak “sıfır atık” şarkısını söyleyen çocuklardan oluşan orkestra ile tanışan Zeliha Sunal, parçayı çok beğenerek şarkının daha fazla kitle tarafından duyulması için harekete geçiyor. Aranjör Murat Yeter ile üstünde çalışıp geliştirerek “Hedef Sıfır Atık” isimli bir çevrecilik şarkısı haline getiren Zeliha Sunal; “Duyduğum anda sözlerinden çok etkilendiğim bu parçanın daha geniş kitlelerce dinlenmesini çok istedim. Henüz ortaokul öğrencileri olan bu çocukların çevre konusundaki duyarlılıkları beni inanılmaz etkiledi. Şarkının içeriğindeki değerli mesajları; tüm Türkiye ile paylaşmak amacıyla, bu konu ile örtüşebilecek bir sponsor arayışına başladım. İstanbul Havalimanı’nın “Atıktan Sanat’a” projesinde de yer aldığımdan; Havalimanı’nın Sıfır Atık çalışmalarını gerçekleştiren Akademi Çevre A.Ş.firması ile iletişime geçerek; bu desteği sağlamalarına vesile oldum. Firmanın da desteği kliplenen şarkımızın çekimleri yönetmen Cihan Kahraman tarafından gerçekleştirildi. Biz bu şarkının üretim sürecinde hem öğrencileri ve hem de sponsorumuz ile birlikte çok keyif aldık, şarkımızın amacına uygun olması gerektiğini düşünerek klip çekimlerini de Akademi Çevre A.Ş.firmasının tesisinde gerçekleştirdik. Herkesin diline dolanacağını düşündüğümüz “Hedef Sıfır Atık” isimli şarkımız 300 farklı dijital platformda sevenlerimize sunulmuştur.” şeklinde konuştu.
Akademi Çevre Entegre Atık Yönetimi Endüstri A.Ş. Kurumsal İletişim & CRM Koordinatörü Burcu Kandemir konuyla ilgili olarak şunları söyledi “

Sıfır Atık 21,yüzyıl felsefesi ve tasarım ilkesidir, geri dönüşüm içerir ancak toplumun kaynak ve atık akışına “bütün bir sistem olarak yaklaşarak geri dönüşümün ötesine geçer.”

Kaynak kullanımını önlemek ve azaltmak amacıyla sıfır atık hedefine odaklanan, döngüsel kaynak yönetimi ve sürdürülebilirlik faaliyetlerini yürüten, kalite standartları ve yasal mevzuatlar çerçevesinde toplam atık yönetimi hizmeti veren bir firmamız; Sıfır atık hedefine ulaşmak, en önemli hedeflerimiz arasındadır. Bundan dolayı çevre konusunda gönüllü çalışmalarını takip ettiğimiz Zeliha Sunal’dan projeyi dinlediğimizde seve seve destek olacağımızı bildirdik. Umudumuz şarkımızı dinleyen herkesin çevre konusundaki duyarlılığının artmasıdır.”

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.