Zelenskiy’nin gözü kara eşi Olena Zelenska Putin’e rest çekti!

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı sonrası tüm dünyanın gözü bölgeye çevrildi. Rus saldırılarına karşı ülkeyi terk etmek yerine görevinin başında kalmayı tercih eden Vladimir Zelenskiy’nin zorlu mücadelesine en büyük destek gözü kara eşi Olena Zelenska’dan geliyor. Zelenska Instagram hesabından yaptığı paylaşımda Putin’in ölüm timlerine rest çekti. “Biz kocaman bir orduyuz. Ve bugün ne ağlıyorum ne korkuyorum” dedi. Peki Olena Zelenska kimdir, kaç yaşında? İşte detaylar…

Ukrayna devlet başkanı Vladimir Zelenskiy’nin eşi Olena Zelenska, Instagram hesabından yaptığı paylaşımla tüm dikkatleri üzerine çekti. Olena Zelenska’nın yaptığı açıklama sonrası kim olduğu, Olena Zelenska’nın kaç yaşında olduğu ve Olena Zelenska nereli sorularının cevapları merak edildi. 1978 yılında Kryvyi Rih şehrinde dünyaya gelen Olena Zelenska ile ilgili detaylar haberimizde..

“EŞİMİN YANINDAYIM”

Rusya’nın Ukrayna saldırısına başlamasının ardından gözler Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski’ye çevrildi. Rusya’nın öldürmek için suikast timleri görevlendirdiği Zelenskiy ve eşi ülkede adeta namlunun ucunda yaşıyor. Çocuklarıyla birlikte Ukrayna’da kalmaya devam edeceklerini söyleyen Olena Zelenska, “Eşimin yanındayım ve sizlerleyim” diyerek dikkatleri üzerine çekti.

Vladimir Zelenskiy’nin şiddetini her geçen gün artıran Rus saldırılarına karşılık ülkeden ayrılmayacağını açıklamasının ardından eşi Olena Zelenska da çocuklarıyla birlikte eşinin yanında kalacağını ve ona destek olmaya devam edeceğini duyurdu.

Zelenska Instagram hesabından yaptığı paylaşımla halkına seslendi.

Olena Zelenska, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Sevgili halkım! Ukraynalılar! Bugün hepinize bakıyorum. Televizyonda, sokaklarda, internette gördüğüm herkese. Paylaştığınız çağrılara bakıyorum. Ve biliyor musunuz? Hepiniz muhteşemsiniz! Sizinle aynı ülkede yaşamaktan gurur duyuyorum. Biz kocaman bir orduyuz. Ve bugün ne ağlıyorum ne korkuyorum. Sakin ve güven doluyum. Çocuklarım yüzüme bakıyor. Onlarlayım, eşimin yanındayım. Ve sizlerleyim. Sizi seviyorum. Ukrayna’yı seviyorum.”

blank

OLENA ZELENSKA KİMDİR?

6 Şubat 1978’de o dönem Sovyetler Birliği’nin bir parçası olan Kryvyi Rih’de, Rusça konuşulan bir bölgede dünyaya gelen Olena eşi Vladimir Zelenski’nin de en büyük destekçisi.

olenazelenska-official-262134917-440405207600083-7078602615792708460-n.jpg

Başlarda eşinin siyasete girmesine sıcak bakmasa da Zelenski’nin Ukrayna Cumhurbaşkanı seçilmesiyle 20 Mayıs 2019’da Ukrayna’nın ‘first lady’si oldu.

O günden sonra konumunu kadın ve çocuk hakları üzerinde kullanmayı tercih ederek çocukların gıdaya erişimi ve cinsiyet eşitliği konularında çalışmalar yaptı.

Ukrayna’nın cinsiyet eşitliği konusundaki G7 uluslararası girişimi olan Biarritz Ortaklığına katılımını başlattı ve eşit haklar için çalışan bir platform olan Ukrayna Kadın Kongresi’ni destekledi.

Vladimir Zelenski’nin Kryvyi Rih Ulusal Üniversitesi’nde hukuk eğitimi aldığı sırada o da mimarlık eğitimi alıyordu.

Ancak kariyerine yazar olarak devam etti. Eşinin komedyenlik kariyeri başlayınca Zelenski’nin komedi grubuna yazar olarak katıldı.

Vladimir ile Olena Eylül 2003’te evlendi.

Çiftin Temmuz 2004’te kızı Oleksandra, ocak 2013’te de oğlu Kirilo doğdu.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.