Zayn Malik, müslüman olduğu için göz altına alınmış

One Direction adlı müzik grubunun eski üyesi Zayn Malik, Evening Standard gazetesine samimi açıklamalarda bulundu.

Malik, One Direction’un kurulduğu ilk yıllarda Londra’dan ABD’ye gittiği sırada havaalanında göz altına alındığını açıkladı.

Şu an 24 yaşında olan şarkıcı, 17 yaşında olduğu dönemde Londra’dan seyahat ederken, Müslüman olduğu için ekstra güvenlik önemlerine tabii tutulduğunu ifade etti.

Genç şarkıcı, ABD’ye vardıktan sonra gümrük görevlileri tarafından tam 3 saat göz altında tutulduğunu ifade etti.

Malik, “ABD’ye indikten sonra beni durdurduklarında, bunun ‘normal’ bir kontrol olduğunu ve rastgele seçildiğimi söylediler. Ancak daha sonra bunun ismimden kaynaklandığını ve ismimden dolayı Müslüman olduğumu anladıkları için böyle bir uygulamaya tabii tutulduğumu anladım” dedi.

Malik sözlerine şöyle devam etti: ‘Daha sonra işler iyice kötüleşti. Uzun saatler boyunca didik didik herşeyi sorgulamaya başladılar” dedi.

Zayn Malik’in babası Pakistan doğumlu bir Müslüman. Annesi ve babası evlendikten sonra annesinin de İslam dinini seçtiği biliniyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.