Yüzde 62’lik artış! Kovid-19 yayılmaya devam ediyor

Dünya genelinde Kovid-19 vakalarında artış görülmeye devam ediyor. DSÖ’den yapılan açıklamada, dünyanın her yerinde Kovid-19 patojeninin yayılmaya devam ettiği ifade edilirken, yoğun bakıma kaldırılan hasta sayısında yüzde 62’lik artış olduğu söylendi.

2019 yılında dünyada, 2020 Mart’ta ise Türkiye’de görülmeye başlayan Kovid-19 her ne kadar yok olmuş görülse de vaka sayısında ciddi bir artış söz konusu.

Dünya Sağlık Örgütü’nden (DSÖ) ise konuyla ilgili açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Örgütün pandemi hazırlığı uzmanlarından D. Maria Van Kerkhove, X üzerinden yaptığı paylaşımda Kovid-19’un toplumda ortaya çıkardığı riskin küresel olarak yüksek olduğunu belirtti.

‘KOVİD-19 YAYILMAYA DEVAM EDİYOR’
Van Kerkhove, vaka bazlı raporlamanın güvenilir belirteç olmadığını, dünyanın her yerinde Kovid-19 patojeninin yayılmaya devam ettiğini aktardı.

Hastalığın sirkülasyon seviyesinin bildirilenden 19 kat daha yüksek olduğunu ifade eden Van Kerkhove, aylık 10 bin kişinin Covid-19’dan öldüğünü gösteren verilerin sadece 50 ülkeden alındığının altını çizdi.

‘YÜZDE 62’LİK ARTIŞ’
Van Kerkhove ayrıca, aralıkta bir önceki aya göre Kovid-19 nedeniyle hastaneye yatışlarda yüzde 42, yoğun bakıma kaldırılan hasta sayısında yüzde 62’lik artış olduğu bilgisini paylaştı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.