Yurdaer Okur, Nazım ile Avustralya turnesine gidiyor

Yurdaer Okur, Nazım Hikmet’in şiir ve mektuplarından sahneye uyarlayıp oynadığı ‘Ran’ oyunu ile Avustralya turnesine gidiyor

Usta oyuncu Yurdaer Okur’un Türkiye’de kapalı gişe oynayan tek kişilik tiyatro oyunu ‘Ran’ Avustralya’ya davet edildi. 9 Aralık’ta ekibiyle birlikte Avustralya’ya gidecek olan ünlü oyuncu, Nazım Hikmet’in şiirlerinden ve hayatından kesitler taşıyan oyununu 13 Aralık’ta Sydney’de 15 Aralık’ta Melbourne’de sahneleyecek.

blank
Yurdaer Okur

Ran oyunu, Nazım Hikmet’in Bursa Cezaevi’nde yazdığı mektuplardan, ‘Benerci Kendini Niçin Öldürdü?’ oyunundan, Yürümek, Hasret, Nerden Gelip Nereye Gidiyoruz, Salkım Söğüt gibi şiirlerinden parçalarla kolaj bir metin olma özelliği taşıyor. Oyun Avustralya sonrası 22 Aralık’ta Kadıköy Entropi’de, 24 Aralık’ta Hatay’da, 27 Aralık’ta Akatlar Kültür Merkezi’nde seyirciyle buluşacak.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.