YouTube’a yüklenen ilk videonun üstünden tam 17 yıl geçti

Dünyaca ünlü video platformu YouTube’a yüklenen ilk videonun üzerinden bugüne tam 17 yıl geçti. O günden bugüne platform, yeni medyanın adresi oldu.

YouTube video

Tam 17 yıl önce, 24 Nisan 2005 tarihinde YouTube’a ilk video yüklendi. YouTube’un kurucu ortağı Jawed Karim, San Diego Hayvanat Bahçesi’nde çekilen, Me at the Zoo başlıklı 19 saniyelik düşük çözünürlüklü videoda fillerin dikkate değer ölçüde uzun hortumları olduğuna dikkat çekmişti.

Karim, YouTube’un ilk videosunda kameraya “Tamam, işte fillerin önündeyiz” diyor ve “Bu adamlarla ilgili harika olan şey, gerçekten, çok uzun hortumları olması. Söylenecek tek şey bu” diye devam etti.

2006’DA GOOGLE ALDI

Karim videoyu yayınladıktan kısa bir süre sonra beta sürümü başlatıldı ve aynı yılın sonlarına doğru resmi lansman gerçekleştirildi. Aynı dönemde Karim, Stanford Üniversitesi’nde Bilgisayar Bilimleri alanında yüksek lisans yapmak üzere YouTube’dan ayrıldı.

2006 yılında Google, YouTube’u 1,65 milyar dolara satın aldığında on milyonlarca dolar değerinde hisseye sahip oldu.

Bu videoyu özel kılan tek detay ise YouTube’daki ilk video olması değil. Karim platformda beğenmediği bir değişiklik yapıldığında, bu konudaki fikrini ifade etmek için videonun açıklamasını düzenliyor ve eleştirilerini dile getiriyor.

Örneğin, YouTube beğenmeme sayılarını gizlediğinde bunu eleştirmişti.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.