YouTube, Sputnik ve Rus kanallarına Avrupa’da erişim engeli getirdi

ABD merkezli teknoloji devi Google, Rusya-Ukrayna savaşında Rusya’nın “propaganda ve yanlış bilgi yaymasını önlemek” amacıyla Rus devletine bağlı basın organları RT ve Sputnik’in Youtube kanallarını Avrupa’da erişime kapattığını duyurdu.

Teknoloji firmaları, Rusya’nın propaganda ve dezenformasyonunu önlemek amacıyla çeşitli adımlar atmaya devam ediyor. Google’dan yapılan açıklamada Rus devletine bağlı faaliyet gösteren RT ve Sputnik’in Youtube kanallarına erişimin Avrupa’da yasaklandığı duyuruldu.

Öte yandan Çin merkezli video paylaşım platformu TikTok da benzeri bir adım atarak söz konusu kanalların hesaplarını Avrupa’da erişime kapattı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.