YouTube, HDR video dönemini başlatıyor

YouTube, site üzerindeki videolar için son dönemin önemli formatına destek vermeye başlıyor.

Popüler video platformu YouTube, TV üreticileri arasında da giderek daha çok yaygınlık kazanan HDR (high-dynamic-range) formatında çekilen videolar için destek sunmaya başlıyor.

HDR formatının görüntülerdeki renkleri vurguladığı ve en parlak beyazlarla en karanlık siyahlar arasındaki karşıtlığı daha da yükselttiği böylece genel görüntü kalitesini geliştirdiği biliniyor.

Google bünyesinde bulunan video devi YouTube tarafından yapılan bu yeni duyurunun da yine Google tarafından bu ay sunulan Chromecast Ultra oynatma aracıyla çakışması aslında oldukça anlamlı. Zira bu yeni Chromecast cihazları da 4K ve HDR formatında video oynatabiliyor.

Diğer yandan, YouTube da aslında geçtiğimiz Ocak ayında Las Vegas’ta gerçekleşen Consumer Electronics Show etkinliğinde HDR formatını sunmaya hazırlandığının ilk sinyallerini vermişti.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.