Yorglass ISO 500’de 21 basamak birden yükseldi

Güvenilir ve global bir tedarikçi vizyonuyla hareket eden Yorglass, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından hazırlanan ‘Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2021 Araştırması”nda 21 basamak yükselerek, 405’inci sıraya yerleşti.

Endüstriyel cam devi Yorglass, güvenilir ve global tedarikçi vizyonu doğrultusunda yarım asra dayanan bilgi ve tecrübesiyle sektörüne değer katmaya ve sürdürülebilir başarılara imza atmaya devam ediyor. Yorglass hedefleri doğrultusunda gerçekleştirdiği yatırımlarıyla sektör için en değerli verileri oluşturan Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu’ araştırmasının 2021 listesinde 21 basamak birden yükselerek 405’inci sıraya yerleşti.

Yorglass Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Semavi Yorgancılar, konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu; “60 ülkede gösterdiğimiz faaliyetlerle bir dünya şirketi olma ve ekosistemimizin her adımında sürdürülebilir bir değer yaratmak için çalışıyoruz. 2021 yılı pandeminin etkisiyle, dijitalleşme, inovasyonlar, farklı iş modelleri ve süreçlerin hızlanması gibi faktörlerle önceki 10 yıla oranla büyük değişimlerin yaşandığı bir yıl oldu. Biz de bu dönemi hem çalışanlarımız hem müşterilerimiz hem de diğer paydaşlarımız için değer yaratan uygulamalar ve yatırımlarla değerlendirdik. Çabalarımızın karşılığını görmek ise bizler için gurur verici. Şirketlerin performansına ve Türkiye ekonomisine ayna tutan İstanbul Sanayi Odası’nın ‘Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması 2021’de, bu yıl 21 basamak yükselerek 405. sırada yerimizi aldık. Endüstriyel cam sektöründe “Güvenilir, Global Tedarikçi” vizyonuyla, üretimimiz, istihdamımız ve 60’a yakın ülkeye yaptığımız ihracatla ekonomimize değer katmaya devam ediyoruz. Yorglass’ın bu başarılarına ve büyümesine katkı veren tüm çalışanlarımıza, tedarikçilerimize ve bize güvenen müşterilerimize teşekkür ediyorum.”

‘Önceliğimiz sürdürülebilir büyüme’

“Yorglass için büyümenin yalnızca finansal performanstaki göstergelerin çok ötesinde anlamlar ifade ettiğini” belirten Semavi Yorgancılar, “Ekonomik olarak büyürken karbon ayak izinizi ne kadar azalttığımız, kaynakları ne kadar verimli kullandığımız, paydaşlarımıza doğayı ve toplumu da dahil ederek ne kadar genişlettiğimiz ve onlara ne tür katkılarda bulunduğumuz gibi evrensel sürdürülebilirlik kriterlerini de hesaba katıyoruz” dedi.

Sektöründe bir ilki gerçekleştirerek BM Küresel İlkeler Sözleşmesi UN Global Compact sözleşmesine imza attıklarını hatırlatan Yorgancılar şöyle devam etti:

“Bu sözleşmeyle birlikte global paydaşlarımıza, çalışma standartları, insan hakları, yolsuzlukla mücadele ve çevresel sorunlara karşı mücadele alanlarında belirlenen kurallara uymaya, sürdürülebilir bir geleceği garanti altına almak adına çaba sarf etme taahhüdünde bulunduk. UN Global Compact’e katılmamız şirketimizin bu yöndeki çalışmalarında çarpan etkisi yarattı. Geleceğe dönük sistemler ve dijital çözümlerle de aslında sürdürülebilirliğe katkı sunuyoruz. Sektöre yön veren öncü kimliğiyle çevreye uyumlu üretim ve geliştirme çalışmaları yürüten markamız, dünyada ve Türkiye’de mikro aşındırıcılı dekor ve mat üretimi yapan firmalar arasında ‘Karbon Ayak İzi’ belgesini alan ilk firma oldu. Yorglass’ın geleceğini dünyanın geleceğinden ayrı olarak düşünmüyoruz. Tüm iş süreçlerimizde çevre dostu uygulamaları tercih ediyoruz. 2022 yılında da sürdürülebilirlik odaklı yatırımlar yaparak büyümeye devam edeceğiz.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.