Yolu Açık Olsun Ama Bundan Sonra Yolu İzmir’le Kesişemez

Sayın Mehmet Ali Çelebi’yle aynı dönemlerde, aynı partilerde bulunup beraber siyaset yaptık, ancak hiçbir zaman beraber olamadık, aynı fikirleri savunamadık. Kendisi Türk Ordusu’nun mensubu bir asker olduğundan Ergenekon ve Balyoz davalarından mağduriyete uğradığı dönemde hep yanında durduk, kendisine de destek verdik. Sonrasında kendisi siyasete davet edildi ve İzmir’den vekil seçtirildi. Hırsları ve kişisel menfaat beklentileri kendisini omurgasızlaştırmış ve maalesef bu hallere sokmuş olmalı. Bugüne kadar savunduklarının ne kadar yavan ve göstermelik olduğu ortaya çıkmıştır. İzmir ve (içlerinde benimde bulunduğum) kendisine oy veren İzmirliler için büyük talihsizliktir. Yolu açık olsun ancak yolu İzmir’le bundan sonra kesişemez. Kendisi de bunun farkına varmış olacak ki bir hafta önce pılısını pırtısını toplayıp İzmir Menderes Ataköy’deki göstermelik evini bile boşaltıp İzmir’i tüm eşyalarıyla terk etmiş.

Değerli ve ilkeli olmak ayrıdır, öyleymiş gibi görünmek çok ayrı.

Sayın Çelebi kendisini Atatürkçü, Cumhuriyetçi ve demokrat olarak tanımlayan birisi, ancak eylemleriyle tam da bir opportunist (fırsatçı) siyasetçi olduğunu maalesef gösterdi.

Tutarsızlıkları bir kez daha ortaya çıkmıştır. Geçtiğimiz hafta Memleket Partisi’nden ayrılma sebebi olarak söylediklerinin ne kadar saçmalık olduğu ortaya çıkmıştır. Memleket Partisi’ni Cumhur ittifakına çekme çalışmaları netice vermediğinden bizleri 6’lı ittifaka yakınlaşmakla suçlayıcı açıklamalarda bulunmuştur. Oysa ki bizim kendisini İzmir’den vekil yapan 6’lı masanın başındaki zihniyete de kendisi ve kendisi gibileri İzmir’e tepeden indirilenlere de karşı duruşumuz açıktır.

İzmirli Atatürkçü, Cumhuriyetçi, Demokrat, Laik, Çağdaş seçmenlerin, yaşanan son örnekle de görüldüğü gibi, hem yerelde, hem genelde seçim tercihlerini yaparken çok daha titiz ve dikkatli olmaları gerektiği açıkça ortaya çıkmıştır.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.