YKS adaylarına başarıyı artıracak tavsiyeler

2022 YKS’ye sayılı günler kala rehber eğitimciler aday öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu.

İSTANBUL (İGFA) – 18 Haziran’da yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı öncesinde rehber eğitimciler aday öğrencilere başarıyı artıracak tavsiyelerde bulundu.

İstanbul Üniversitesi Rehberlik ve Tanıtım Koordinatörü Cihan Kuzgun, başarıya ulaşmak için, üniversite sınavında istenilen sonuçların alınabilmesi için adayların öncelikle iyi motivasyona sahip sonra da sınav taktiklerini iyi biliyor ve uyguluyor olması gerektiğini söyledi.

Pozitif düşünmenin başarıya ulaşmada önemli bir nokta olduğunu kaydeden Kuzgun, “Sınavda başarılı olamayacağım, Rakiplerim benden daha iyi, Sorular kesin çok zor olacak” gibi felaket yorumları içeren cümlelerden olabildiğince uzak durulması gerektiğini kaydetti.

Sınavı kazanmak için uygulanacak taktiklerin zor olmadığını ifade eden Kuzgun, yapılacak deneme sınavlarının sonuçlarının karşınıza olumlu çıkması sizi daha da güçlü ve başarılı kılacağını belirtere YKS adaylarına tavsiyelerini şöyle sıraladı:

1. Öncelikle istediğiniz bir üniversiteye ve bölüme yerleşebilmeniz için bu sınavın gerekli olduğuna inanın ve şunu unutmayın ki sınav sadece bilgilerinizi ölçer kişiliğinizi değil.
2. Rehber öğretmeniniz varsa ondan yardım alarak yoksa kendiniz mutlaka bir çalışma programı hazırlayarak konulara çalışın. Bu sayede eksik ve anlaşılmayan konuları tamamlamanız için süreniz olacaktır.
3. Zamanınızı 20-50 dakikalık periyotlara göre ayarlayın. Kısa molalarla çalışmanızı daha verimli hale getirebilirsiniz.
4. Çalışma ortamınızın motive ve konsantre olabildiğiniz bir yer olmasına özen gösterin.
5. Çalışırken fiziksel olarak rahat olmaya çalışın. Konu çalıştığınız veya test çözdüğünüz bir zamanda kendinizi düşünemiyor ve gergin hissederseniz şöyle bir arkanıza yaslanın ve kendinize bir nefes egzersizi uygulayın. İnanın çok faydalı olacaktır.
6. Çalışma esnasında sizi zinde tutacak atıştırmalıklarınız olsun.
7. Tek başına çalışmak sizi verimli kılmıyorsa çalışma grubunuz olabilir.
8. Dikkatinizi dağıtacak bazı teknolojik aletleri (cep telefonu, tablet, bilgisayar vb.) çalışma ortamınızdan olabildiğince uzak tutmanızı öneriyoruz. Özellikle günümüzde yoğun sosyal medya kullanımı başarıyı olumsuz yönde etkilemektedir.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.