YETKİM derneği hayırseverler aracılığıyla 1450 yetimi giydirdi

Yetim Öksüz ve Kimsesiz Çocukları koruma ,yardımlaşma Dayanışma ve Eğitim derneği YETKİM olarak TÜRKİYE’DE 1450 yetimi giydirdik.

Yetkim derneği Ramazan Bayramı’nın yaklaşmasıyla duyarlı hayırseverler aracılığıyla 1450 yetimi giydirdi. “Yardımlarınız çocuklarımız için bayramlık olsun”projesi doğrultusunda Ramazan Bayramı öncesi hayırseverlerin projeye yaptıkları bağışları yetim öksüz ve kimsesiz çocuklara ulaştırdık. Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren YETKİM derneği başkanı Baki Yazgan, bu projenin hazırlanması ve harekete geçirilmesinde emeği olan başta Beykoz belediye bşk.yrd. Manolya Demirören olmak üzere MÜSİAD başkanı Abdurrahman Kaan, MÜSİAD kadın kolları başkanı MügeÖz, Nuhi Şahinler, Cem ajans sahibi Cem Güleç,arslan nakliyat sahibi Oya Arslan Sancaktepe belediye başkanı Şeyma Döğücü İnsan ve irfan vakfı, değerli hocamız Mehmet Fatih Çıtlak Beykoz belediyesi meclis üyeleri Ak parti İstanbul kadın kolları başkanı Rabia İlhan ve birçok hayırseverin bağışıyla 1450 yetim giydirdiklerini, bayrama kadar sürecek olan giydirme projesinin 2000 adet çocuğumuzu hedeflediklerini söyledi.

Ayrıca Bir anısınıda paylaşan Yazgan“Çocuk yuvasında kaldığım dönemde bir gece ansızın yatakhanemize bir grup insan girmişti ayaklarımın açıkta kaldığını gören biri ayağımı örttü bende irkilerek dönüp baktığımda bu kişinin o zamanın belediye başkanı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdogan olduğunu gördüm.

Bu dava bir yetimin üstünü örtmekle başladı ve hâlâ devam etmekte bizde aynı hedefle yetimlerimizin üzerlerini örtüyoruz. Hedeflerine ulaşmak için hayırseverlerin daha çok duyarlı olmalarını ve yetim çocuklara karşı hassas davranmalarını isteyen Yazgan “Bu Ramazan Bayramı’nda hedefimiz 2000 yetim giydirmek, hepsini bu bayramda sevindirmekti. Fakat virüs nedeniyle çalışmaları bazen aksatmak zorunda kaldık ancak şu ana kadar 1450 çocuğumuza ulaşmış olduk ayrıca bakım kararı kalkan gençlerimizede bu zor dönemlerine nakdi destek verdiklerini ve 11 olan İLK ADIM ev sayısını 20 ye çıkaracaklarını açıkladı.

“Yetim gülerse bütün dünya güler”

“Bütün yetimleri sevindirip giydirelim ki onlar sevinsin. Yetim gülerse bütün dünya güler ama yetim ağlarsa bütün dünya ağlar.” diyen Yazgan şunları söyledi:

“Şu anda çocuklar elbise alırken girdikleri haleti ruhiye, o sevinci gördüğüm zaman bütün çocukların aynı şekilde sevinmesi ayrı bir duygudur. Kendileri bize görüntü olarak yansıtıyorlar. Hedefimiz bütün çocuklar sevinsin, sevinmeyen çocuk kalmasın, elbisesiz bayrama giren çocuk kalmasın hedefimiz budur. Yetim gülerse bütün dünya güler ama yetim ağlarsa bütün dünya ağlar. O yüzden bütün dünyanın ağlamaması için yetimleri sevindirelim.”

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.