Yerli gaz için tarihler 2023’ü gösteriyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, “Karadeniz gazı için tarihler 2023’ü gösteriyor” notuyla Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisleri ile ilgili bilgiler paylaştı.

ANKARA (İGFA) – Filyos İşleme Tesisleri ile ilgili Karadeniz’deki toplam doğal gaz keşfinin 540 milyar metreküp olduğunu açıklayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 2023’ün ilk çeyreğinde Karadeniz’den çıkarılan gazın mutfaklarda kullanılacağını duyurdu.

Bakanlık, Cumhuriyetin 100’üncü yılında yerli gazı milletle buluşturmayı hedeflediklerini kaydetti.

Karadeniz gazı için 3’ü sondaj 16 geminin çalıştığı belirtilirken, 10 Haziran’da kıyıdan ilk boruların döşenmeye başlanacağını, Temmuz ayı içerisinde deniz tarafında 170 kilometrelik boruların döşeneceğini bildirdi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.