Yenişehir Belediyesinden ücretsiz Rusça dil eğitimi

Yenişehir Belediyesinden ücretsiz dil eğitimleriyle vatandaşlara destek

Mersin Yenişehir Belediyesi ve Yenişehir Halk Eğitimi Merkezi iş birliğiyle ücretsiz verilen Rusça temel düzey dil eğitimleri başladı. “Eğitim yuvası” olarak nitelendirilen Yenişehir Belediyesi Akademide verilen Rusça dil eğitimini tamamlayan kursiyerlere sertifika da verilecek.

Öğrencilerin dil eğitimine katkı sunan, yetişkinlerin ise yeni bir dil öğrenmesine imkân sağlayan Yenişehir Belediyesi temel düzeydeki yabancı dil kursları ile eğitim çalışmalarını sürdürüyor. “Eğitim” ilkesi kapsamında faaliyetlerine devam eden Mersin Yenişehir Belediyesi, her yaştan vatandaşa yönelik kültür, sanat ve spor eğitimlerinin yanı sıra dil eğitimleriyle desteğini arttırıyor. Daha önce farklı yaş gruplarına yönelik İngilizce, Rusça, Almanca ve İspanyolca dil eğitimi veren Mersin Yenişehir Belediyesi, yeni dönem Rusça dil eğitimlerine başladı. A1 seviyesinde 136 saat sürecek Rusça kursu, iki farklı grupta hem hafta içi ve hem de hafta sonu verilecek.

Başkan Özyiğit, “Yenişehir Belediyesi olarak eğitimin her alanında vatandaşımızın yanındayız”

Eğitimin önemine dikkat çeken Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Yenişehir’de farklı alanlarda ve onlarca branşta eğitimlerimize devam ediyoruz. Hem Yenişehir Belediyesi Kişisel Gelişim Merkezimizde hem de spor merkezlerimizde şu anda yaklaşık iki bin vatandaşımız eğitim alıyor. Bunun yanı sıra dil eğitimi konusunda da vatandaşlarımızı yalnız bırakmıyoruz. Daha önce İngilizce, Rusça, Almanca ve İspanyolca kursları açarak dil eğitimleri vermiştik. Vatandaşlarımızın memnuniyetini ve ilgisini gördük. Şimdi de Rusça kursuyla başladık. Hafta içi ve hafta sonu grubunda şu anda 40 hemşehrimiz eğitimlerine başladı. Kendilerine başarılar diliyorum. Eğitimi çok önemsiyoruz, Yenişehir Belediyesi olarak eğitimin her alanında vatandaşımızın yanındayız.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.