Yeniden Refah Kayseri’den sözleşme tepkisi

Uzun uğraşların ardından 02.06.2022 Tarihinde Erciyes Üniversitesi ile Koop-İş Sendikası arasında Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. Sözleşme metninin yayınlanmasından sonra bir değerlendirmede bulunan Yeniden Refah Partisi Kayseri İl Başkanı Önder Narin, ‘’Bu sözleşme bir hak değil, gasptır’’ iddiasını ortaya attı.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kamu kurumlarında taşeron firma aracılığı ile çalışan işçiler 696 sayılı KHK ile kadroya alındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2020 yılında yapılacak ilk toplu sözleşmede kadroya alınan işçilere toplu sözleşmeye katılma sözü verdi. Kamu kurumları bu kapsamda sözleşme tarihlerine göre işçiler ile sözleşme imzaladı. Ancak Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış ile Koop-İş sendikası arasında sorunlar yaşandı, süreç yaklaşık 19 ay uzadı. Erciyes Üniversitesinde çalışan ve daha iyi bir yaşam hayali kuran işçilerin ümidi 02.06.2022 tarihinde imzalanan toplu sözleşme ile yerle bir oldu.

Yaklaşık 19 ay sabırla bekleyen işçilere verilen haklar enflasyon ve ekonomide ki kötü gidişat nedeni ile beklenin altında kaldı. Bu kapsamda açıklama yapan Yeniden Refah Partisi Kayseri İl Başkanı Önder Narin, ‘’19 aydır sabırla bekleyen işçi kardeşlerimiz maalesef büyük bir hayal kırıklığına uğramış ve 19 aydır yürüttükleri mücadeleyi kaybetmiştir. Erciyes Üniversitesi ile Kamu işçi sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi bir hak değil gasptır. İşçi sadaka değil hakkını istiyor. Son bir yılda gerçek enflasyonun yüzde 300’lere ulaştığını görmüyor musunuz, işçiler kurban kesmesinler mi, çocuklarına bayramlık almasınlar mı, bayram harçlığı vermesinler mi” iddiasında bulundu.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.