Yeni varyant BA.5 hızla yayılıyor

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre geçtiğimiz hafta 117 binden fazla yeni vaka kaydedildi. DSÖ ve Sağlık Bakanı Koca’nın yaptığı uyarılara Türk Tabipleri Birliği de eklendi. TTB İkinci Başkanı Ali İhsan Ökten, vaka artışının çok fazla olduğunu vurgulayarak, “Vakalar 1 ay öncesine göre 15 katına çıktı, acilen bir takım tedbirler almak lazım” ifadelerini kullandı.

Koronavirüsün yeni varyantı konusunda bir uyarı da Türk Tabipleri Birliği’nden geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın aşı çağrısı ve DSÖ’nün uyarılarının ardından hızla artan vaka sayılarına dikkat çeken TTB, “Çok hızlı bir yükseliş var. Acilen birtakım tedbirler almak lazım” uyarısında bulundu.

Sağlık Bakanlığı’nın paylaştığı haftalık Covid-19 verilerini Cumhuriyet gazetesine değerlendiren TTB İkinci Başkanı Ali İhsan Ökten, “Artış çok fazla. Çok hızlı bir yükseliş var. Önlem almak gerekir ama iktidar bu yönde bir açıklama yapmadı. Acilen birtakım tedbirler almak lazım. En başta maske, mesafe, hijyen gibi kişisel koruyucu tedbirlere yeniden dönmek geliyor. Aşılama hızı mutlaka artırılmalı. Sağlık Bakanlığı konuya daha ciddi yaklaşmalı. Gidişat ne yazık ki daha kötü olabilir. Ölüm sayılarında artış var. Sonbaharda ciddi yükseliş bekleniyor. Bunların hepsini değerlendirdiğimizde, önümüzdeki süreç ciddi geçebilir” dedi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.