Yeliz 45’nci sanat yılında “Beni Vur” ile müziğe geri dönüş yaptı

“Bu Ne Dünya Kardeşim”, “Yalan”, “Sel Suyu” gibi unutulmaz şarkılarıyla damga vuran Türk Pop müziğin güçlü yorumcusu Yeliz 45’nci sanat yılında, Ahmet Kaya’nın unutulmaz şarkısı “Beni Vur” adlı şarkısı ile müziğe geri dönüş yaptı.

Yıllardır şarkıları dillere dolanan ve güçlü sesi ile beğeni toplayan usta yorumcu Yeliz, ünlü iletişimci Özgür Aras’ın prodüktörlüğünü yaptığı düzenlemesinde Alper Atakan imzası olan Ahmet Kaya’nın unutulmaz şarkısı “Beni Vur”u yeniden yorumladı. Yeliz, sözleri Yusuf Hayaloğlu’na bestesi Ahmet Kaya’ya ait olan 1995 yılında Ahmet Kaya tarafından yorumlanan “Beni Vur” yıllar sonra 45. sanat yılına özel olarak single olarak müzikseverlerle buluşturdu.

Ünlü yönetmen Erkan Nas’ın yönetmeninde İstanbul sokaklarında çekilen klibi yayınlandığı an itibariyle Ahmet Kaya hayranları tarafından güzel yorumlar alan ve en çok paylaşılan şarkılar arasına girmesi nedeniyle hayli mutlu olan Yeliz “Ahmet Kaya gibi bir ustanın şarkısını yorumlamak büyük onur. Şarkıyı bana emanet eden ailesine, benim yorumuma sahip çıkan Ahmet Kaya hayranlarına da sonsuz teşekkür ediyorum. Yokluğunun 19. uncu yılında ustaya benden de özlemle selam olsun… ” diyerek duygularını dile getirdi.

45’inci sanat yılını kutlayan Yeliz, Safa Gülsoy’un, objektifine verdiği pozlarla kulaklara olduğu kadar güzelliği ile göz doldururken “Sanatçının eskisi olmaz. Sanatçı zamansız ve yaşsızdır. Dürüst, samimi ve doğruysa bunları hayatında var edenler her zaman kalıcı olur.” dedi.

blank

Kısaca YELİZ…

İtalyan Lisesi’nden arkadaşı Nilüfer’in desteği ile müzik hayatına başladı…

1975 Eurovision Şarkı Yarışması Türkiye Finali’nde ikinci olan Yeliz, yarışmadan sonra yayınlanan 45’likleri ile Türk Pop müziğinin en sevilen seslerinden biri olmuştur.

Bir tarafında “Bu Ne Dünya” diğer tarafında “Yalan” isimli şarkıların yer aldığı 45’liği dönemin en çok satan plağı olur. 1

978’den 1988’e kadar arabesk ve fantezi müzik dalında çalışmalar yapan ve pop müziğe döndüğü 1992 albümü “Haklıydın” sonrasında müzik hayatına bir süre ara veren Yeliz, 2007 yılında “Haykırdım Sessizce” isimli albümü ile müziğe geri dönmüştür.

Yeliz ‘in bugüne kadar yayınlanan 9 adet 45 ‘lik, 8 adet albüm, 5 adet single ‘ı var.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.