YEE’nin Çevrim İçi Kurslarıyla Türkçenin Sesi 196 Ülkede Yankılanacak

Yunus Emre Enstitüsü, gelişmiş dijital altyapısı sayesinde çağdaş teknolojik imkânları kullanarak Türkçe öğrenmek isteyenlere zamandan ve mekândan bağımsız bir şekilde dil öğrenme fırsatı sunan Türkçe Öğretim Portali üzerinden 196 ülkeden binlerce kişiye Türkçe öğretecek.

Çevrim İçi Türkçe Kurslarına Dünya Çapında Büyük İlgi

Türkçe Öğretim Portali’nin resmî internet sitesi olan “turkce.yee.org.tr” üzerinden 2022 yılı Ağustos ayında yeni dönem çevrim içi Türkçe kursları için kayıt dönemi devam ediyor. Enstitü, dünya genelinde çevrim içi Türkçe kurslarına gösterilen yoğun talebe cevap verebilmek adına başvuru süresini 19 Eylül 2022 tarihine kadar uzattı.

Mısır’da Türkçeye Rekor İlgi

Dünya genelinde yapılan başvurular arasından 8 binden fazla kişinin Türkçe öğrenmek için başvuru yaptığı Mısır, çevrim içi Türkçe kurslarının yoğun olarak ilgi gördüğü ülkelerin başında geldi. Bu kapsamda, derslere katılım ve başarı durumlarına göre seçilecek Mısırlı kursiyerler arasından yapılacak çekiliş ile bir kişi İstanbul’a gidiş-dönüş uçak bileti kazanacak.

YEE’den Bir İlk Daha

Çevrim içi Türkçe kurslarına katılmak isteyen kişiler, başvuru sırasında “turkce.yee.org.tr” internet adresi üzerinden hafta içi ve hafta sonu fark etmeksizin istedikleri gün ve saati seçerek başvuru yapabilecek. Böylece, çalışan ve Türkçe öğrenmek için vakit ayıramayan kişiler Enstitünün sunduğu imkânlar sayesinde kendilerine uygun gün ve saatte Türkçe öğrenebilecek.

Yeni dönem çevrim içi Türkçe kursları, 26 Eylül 2022 tarihinde başlayacak ve haftada 6 saat yapılacak.

Türkçe Dünyanın Her Yerinde

Enstitü, yurt dışında kurduğu Kültür Merkezleri tarafından düzenlenen Türkçe kursları, dijital ortamda Türkçe öğretimi faaliyetleri kapsamındaki çevrim içi Türkçe kursları, videolarla Türkçe öğretimi ve Türkçe Öğretim Portali aracılığıyla dünya çapında yürüttüğü Türkçe öğretim faaliyetlerine büyük bir ivme kazandırdı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.