Yazar Erol Mütercimler ile “Cumhuriyetin İzinde Anadolu” turu

Hitit tour “Yazarlarla Tur” projesi kapsamında 16-19 Mayıs tarihleri arasında değerli yazar Erol Mütercimler ile “Cumhuriyetin İzinde Anadolu” turu düzenliyor. Anıtkabir ile başlayacak tur 19 Mayıs 2019 günü Samsun’da sona erecek. Sadece tek bir sefer düzenlenecek turda konuklar önce otobüslerle Ankara’ya gidecekler.

Anıtkabir, 1. ve 2. Meclis binalarını da içeren Ankara turundan sonra Güney Kurtalan Ekspresi ile Ankara’dan Sivas’a yolculuk edilecek. Tüm gün sürecek tren yolculuğunda konuklar Anadolu’nun en keyifli rotalarından birinde baharın tadını çıkarırken Erol Mütercimler’den Milli Mücadele dönemini dinleyecekler. Daha sonra ziyaret edilecek Sivas Kongresi’nin toplandığı bina olan günümüzün Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi’in ardından yine otobüslerle Amasya’ya geçilecek. Amasya şehir turu ve Saraydüzü Kışla Binası/Milli Mücadele Müzesi ziyaretinden sonra Merzifon üzerinden Samsun’a varılacak.

Konuklar son gün ise Samsun’dan Havza’ya yapılacak yolculuktan sonra Samsun’a geri dönecek ve 100.yılında,19 Mayıs törenlerine katılacaklar.

Yol boyunca ve çeşitli noktalarda yapılacak anlatımlar eşliğinde, konuklar, ülkemizin bugünlere gelmesinde en önemli mihenk taşı olan Milli Mücadele dönemi hakkında çok detaylı bilgi sahibi olacaklar.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.