Yatırım Teşvikleri Salihli’de en yetkili isim tarafından anlatıldı

Yatırım Teşvikleri konusunda, bu konuda en yetkili isim olan Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürü Dr. Mehmet Yurdal Şahin tarafından bilgilendirme yapıldı. Toplantıya yoğun bir katılım sağlandı.

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası ile Salihli OSB’de faaliyet gösteren Feedtech Makine şirketi tarafından organize edilen Yatırım Teşvikleri Bilgilendirme Toplantısı büyük ilgi gördü. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’na bağlı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü Genel Müdürü Dr. Mehmet Yurdal Şahin, katılımcılara Türkiye genelindeki uygulamaların yanı sıra Manisa özelinde de önemli bilgilendirmeler yaptı.

Salihli TSO Sardes Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet Üçbaş, Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, Meclis Başkanı Süleyman Oral, Salihli OSB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Muhittin Bilget, Feedtech Makine Genel Müdürü Rasim Selçuk, Salihli TSO Yönetim kurulu ve meclis üyeleri, Salihli’deki bankaların yetkilileri ve ilçede görev yapan mali müşavirler katıldı.

Yatırım teşvikleri konusunda Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’ndaki en yetkili isim olan Dr. Şahin, yansıdan tablolar ve şekillerle desteklediği sunumunda Türkiye genelindeki yatırım teşvikleri uygulamalarının yanı sıra Manisa ile ilgili verileri de paylaştı.

Manisa’da bölgesel desteklerden faydalanabilecek sektörler ve asgari yatırım tutarları ile kapasiteleri hakkında detaylı bilgiler sunan Şahin, 2012 yılından itibaren bu yılın Mart ayı sonuna kadar düzenlenen yatırım teşvik belgeleri ile ilgili istatistiklere de sunumunda yer verdi.

2012 yılında 62 adet yatırım belgesinin verildiği Manisa’da, geçtiğimiz 2021 yılında 210 adet yatırım teşvik belgesine ulaşıldığı bilgisini veren Şahin, bu yılın ilk 3 ayındaki rakamın ise 41 adet olduğunu kaydetti. Şahin ayrıca 2012’den bu yana verilen teşvik belgesi adedinin bin 444, toplam sabit yatırım tutarının 50 milyar 333 milyon TL ve sağlanan istihdamın da 45 bin 586 kişi olduğunu ifade etti.

Yatırım teşvikleri konusunda son dönemde yapılan önemli değişiklikler hakkında da bilgi veren Şahin, proje bazlı teşvik sistemindeki muhtemel yatırım konularından da bahsetti.

Katılımcıların sorularına verilen yanıtlarla devam eden toplantının sonunda Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel tarafından Dr. Mehmet Yurdal Şahin’e plaket takdim edildi.

Yüksel, potansiyel yatırımcıların büyük ilgi gösterdiği konuyu detaylı bir şekilde açıklayan Şahin’e ve toplantının düzenlenmesine katkı sağlayan Feedtech Makine kurucusu Rasim Selçuk’a teşekkür etti.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.