Yalın, yepyeni bir İstanbul şarkısı besteledi

MARKA Konferansı’nın İstanbul’a adanan 20’nci yılı için Türkiye’nin önemli müzisyenlerinden Yalın, yepyeni bir İstanbul şarkısı besteledi.

Bu yıl 18-19 Aralık tarihlerinde Yapı Kredi World ana sponsorluğunda, Çırağan Palace Kempinski’nin saray binasında gerçekleşecek olan, Türkiye’nin en güçlü iş ve fikir platformu MARKA Konferansı’nın sürprizlerinden biri de ‘İstanbul’ şarkısı oldu. Yalın’ın İstanbul’un birleştirici gücünden ilham alarak bestelediği yeni şarkısı İstanbul, DMC etiketiyle yayınlandı.

Yalın, şarkıyla ilgili “MARKA Konferansı benim için çok kıymetli. Hele ki konu İstanbul olunca çok daha büyük bir heyecan duydum. Dünyanın en güzel şehri olmanın yanında Buluşturan, kavuşturan bir şehir İstanbul. İki kıtayı birleştiriyor. Ben de şarkıyı yazarken buradan yola çıktım. Umuyorum aramızdaki bütün ayrılıkları, bütün ayrışmaları da birleştirir” dedi.

blank

“Hedef İstanbul için sıçrama tahtası olmak”

MARKA Konferanslarının kurucusu Ayşegül Yürekli Şengör ise “İlk günden beri İstanbul’dan ilham alan; cesur, dinamik, farklı görüş ve inançları kucaklayan karakteriyle İstanbul’a çok benzeyen MARKA Konferansı, 20. yılın gündemini İstanbul’a adadı. İstanbul markası için bir sıçrama tahtası olmayı hedefliyoruz ve müziğin gücüne çok inanıyoruz. Türkiye’nin en iyi müzisyenlerinden biri olan Yalın’ın bu güzel şarkıyla hepimizde İstanbul sevgisini yeniden ateşleyeceğine inanıyorum” dedi.

İstanbul şarkısına bir de Türkçe-İspanyolca versiyon hazırlandı. İspanyolca’nın Türk popüler kültürünün hızla yayıldığı Latin Amerika’da yaygın bir dil oluşu sebebiyle hazırlanan versiyonda Yalın’a Kübalı şarkıcı Solanch de la Rosa eşlik etti.

İstanbul şarkısının ilk canlı performansı, Yalın tarafından 19 Aralık tarihinde Çırağan Sarayı’nda MARKA Konferansı’nın 20. yıl Gala gecesi sahnesinde gerçekleşecek.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.