XIV. Uluslararası Kurumsal Yönetim Zirvesi Düzenlendi

YENİ TEKNOLOJİLER YENİ GÜVENLİK TEHDİTLERİNİ DE HAYATIMIZA GETİRİYOR

Kurumsal yönetim anlayışının ülkemizde tanınması, gelişmesi ve en iyi uygulamalarıyla hayata geçirilmesi misyonuyla faaliyetlerini sürdüren Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD), TÜSİAD iş birliğiyle XIV. Uluslararası Kurumsal Yönetim Zirvesi’ni düzenledi.

XIV. Uluslararası Kurumsal Yönetim Zirvesi kapsamında düzenlenen “Dijitalleşen Dünyada İcranın Yol Haritası ve Kurumsal Yönetim” başlıklı panel Harvard Business Review Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Serdar Turan’ın moderatörlüğünde gerçekleşti.

Panelde konuşan Cisco Türkiye Genel Müdürü Didem Duru, “Yıkıcı teknolojiler gündemde olmaya devam edecek. Yeni teknolojiler, yeni güvenlik tehditlerini de hayatımıza getiriyor. Doğru güvenlik uygulamaları çok önemli. Yapay zeka da bu teknolojiler içinde öne çıkıyor. Artık yapay zekanın insanların yerini alıp almayacağı konuşuluyor. Biz artık yapay zekadan nasıl faydalanacağımızı düşünmeliyiz. Karar alım mekanizmalarından işe alımlarda her alanda kullanılmalı” dedi.

IBM, Bulut&Veri ve Yapay Zekâ Lideri Arzu Sözen Sarı da paneldeki konuşmasında, “Kurumların ortak ve tekil bir veri stratejinin olması önemli. Bu tek bir dil tek bir platform olmalı. Herkesin anladığı bildiği rahat anlaşılabilir ve benimseyebildiği karar mekanizmalarıyla karşılaşabiliriz. Dönüşüm ve analitik hubların oluşturulması ve bunların doğru istihdamla kullanılması önemli. Günümüzde veri çıktığı güvenilirliğinin sorgulandığı görülüyor” diye konuştu.

BUPA Acıbadem Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Gökhan Gürcan ise “Dijitalleşme müthiş heyecan veriyor. Teknolojiye sahip olmak müthiş heyecan veriyor. Tüylerim ürperiyor ama tüylerim korkudan da ürperiyor bir yandan. Tek bir platformda bağımlılık yaratılmasını doğru bulmuyorum. Sağlık hizmet sağlayıcısı olarak şunu gözlemliyoruz: Teknolojik platformların ve verdiğiniz hizmetlerin sürdürülebilirliği ve güvenliği çok önemli” dedi.

Profesör David R. Beatty:

DİJİTAL TSUNAMİ GELİYOR

Zirvenin konuk konuşmacılarından Rotman Yönetim Okulu, Strateji ve Yönetim Profesörü David R. Beatty, “Şirketler büyük bir değişimden geçiyor, dijital bir tsunami geliyor. Günümüzde şirketlerin yarısından fazlası şirketler saldırıyla karşı karşıya kalıyor. Dünyada hiçbir şirket bu tahrifattan kaçamaz. 5-7 yıllık süreçte birçok şirketin faaliyetlerini sonlandıracağı bekleniyor. Yönetim Kurulunda gençlerin olması gerekiyor günümüzde dijital dönüşüm bunu gerektiriyor. Günümüzde hız da çok önemli. Bir de etki önemli. Sosyal medyanın etkisi günümüzde olduğu kadar önemli olmamıştı” dedi.

CIPE MENA Bölgesi Kıdemli Program Yöneticisi Babak Yektafar:

KURUMSAL YÖNETİM BİR LÜKS DEĞİL BİR GEREKLİLİKTİR

Zirvenin son konuk konuşmacısı CIPE MENA Bölgesi Kıdemli Program Yöneticisi Babak Yektafar ise şunları söyledi:

“Washington merkezli bir STK kuruluşuyuz. ABD Ticaret Odası ile bağlantılı çalışıyoruz. Özel sektörün herhangi bir ülkede gerçekleştirilen sürdürülebilirlik, şeffaflık, kapsayıcılık ilkelerine katkıda bulunuyoruz. Kurumsal mükemmeliyet odaklandığımız noktalar. 15 yıl önce de TKYD’de kurumsal yöneticim ilkelerinin belirlenmesine katkıda bulunduk. O zaman kurumsal yönetim lüks görülüyordu. Artık kurumsal yönetim hedefleri özel sektörün tüm kesimlerinde benimsenmeye başlandı. İyi kurumsal yönetim yapısı finansal kuruluşlarla beraber nakit akışlarını, şirketlerin itibarlarını koruma noktasında ele alıyor ve iyi yeteneklerin elde tutulmasını getiriyor. Kurumsal yönetim bir lüks değil, gerekliliktir.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.