XIV. Uluslararası Kurumsal Yönetim Zirvesi Düzenlendi

KURUMSAL YÖNETİM HEM KAMU HEM DE ÖZEL SEKTÖR AÇISINDAN “SÜRDÜRÜLEBİLİR BÜYÜMENİN” ANAHTARIDIR

Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD) ve TÜSİAD iş birliğiyle düzenlenen “XIV. Uluslararası Kurumsal Yönetim Zirvesi” “Daha İyi Bir Gelecek İçin Kurumsal Yönetim” temasıyla gerçekleşti.

Açılış konuşmalarını TKYD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Tamer Saka ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan’ın yaptığı zirveye yurt içi ve yurt dışından birçok konuk katıldı. Zirve kapsamında düzenlenen 3 ayrı panelde ise Kurumsal Yönetim her yönüyle masaya yatırıldı.

“XIV. Uluslararası Kurumsal Yönetim Zirvesi”, Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD) ve TÜSİAD iş birliği ile gerçekleştirildi. “Daha İyi Bir Gelecek İçin Kurumsal Yönetim” temasıyla düzenlenen zirvenin açılış konuşmalarını TKYD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Tamer Saka ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan yaptı.

TKYD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Tamer Saka zirvenin açılışında, “Ülkemizin bir bütün olarak daha iyi bir noktaya gelmesi adına Kurumsal Yönetim’in önemini yaptığımız tüm faaliyetlerle her platformda vurgulamaya çalışıyoruz. Kurumsal Yönetim hem kamu hem de özel sektör açısından “Sürdürülebilir Büyümenin” anahtarıdır” diye konuştu.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan da “Kurumsal yönetimin, büyük veya küçük tüm şirketler için daha iyi risk yönetimi ile daha çok rekabetçilik anlamına geliyor” dedi.

Zirvenin özel konuşmacısı OECD Kurumsal Yönetim ve Finansman Dairesi Başkanı Serdar Çelik ise “Küresel Dönüşümler, Krizler ve Kurumsal Yönetimin Geleceği” başlıklı konuşmasında sermaye piyasalarının ve şirketlerin son yıllarda hızlı bir değişim sürecinden geçtiğine dikkat çekti.

Zirve kapsamında düzenlenen ve gazeteci Yasemin Salih tarafından modere edilen “Yönetim Kurulunun Değişen Rolünü Anlamak” başlıklı ilk panelde Boğaziçi Ventures Yönetim Kurulu Başkanı Agah Uğur, Doğanlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, Akfen Holding Yönetim Kurulu Üyesi Pelin Akın Özalp panelist olarak yer aldı.

Kurumsal Yönetimde Başarılı Uygulamalar” konulu ikinci panelin konuşmacıları Sütaş Yönetim Kurulu Üyesi Duygu Yılmaz, Zorlu Enerji CFO Elif Yener ve Türkiye Sınai Kalkınma Bankası Genel Müdür Yardımcısı Meral Murathan oldu. Panelin moderatörlüğünü gazeteci Didem Eryar Ünlü yaptı.

Dijitalleşen Dünyada İcranın Yol Haritası ve Kurumsal Yönetim” konulu üçüncü ve son panele ise IBM Bulut&Veri ve Yapay Zeka Ülke Lideri Arzu Sözen Sarı, Cisco Türkiye Genel Müdürü Didem Duru, BUPA Acıbadem Sigorta Yönetim Kurulu Başkanıve CEO’su Gökhan Gürcan katıldı. Panel Harvard Business Review Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Serdar Turan tarafından modere edildi.

XIV. Uluslararası Kurumsal Yönetim Zirve’sinin konuk konuşmacıları Oxford Üniversitesi, Said Business School, Peter Moores Management StudiesProfesörü Colin Mayer, Koç Üniversitesi Psikoloji ve İşletme Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynep Aycan, Marsh Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi ve Eş CEO Tarık Serpil, Uluslararası Entegre Raporlama Konseyi (IIRC) Direktörü Dr. Jeremy Osborn, August Leadership Ortağı Ümran Beba, Rotman Yönetim Okulu, Strateji ve Yönetim Profesörü David R. Beatty veCIPE, Senior Program Officer, MENA’dan sorumlu Babak Yektafar, zirvedeki konuşmalarında kurumsal yönetime ilişkin görüşlerini ve tecrübelerini paylaştı.

XIV. Uluslararası Kurumsal Yönetim Zirvesi’ni kaçıranlar, TKYD’nin YouTube kanalından ve TKYD’nin LinkedIn, Twitter, Facebook sosyal medya hesaplarından zirveyi her zaman izleyebilirler.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.