Wikipedia’da Pokemon Go fırtınası

Pokemon Go’nun neden olduğu fırtına, şimdi de kendini Wikipedia’da hissettirmeye başladı. Mobil cihaz kullanıcıları arasında kısa bir sürede fenomen haline gelen Pokemon Go, oyun dünyasının dışında çok farklı alanlarda yarattığı etkiyle şaşırtmaya devam ediyor. Çıktığı günden beri neredeyse her gün bir şekilde haber olmaya ve gündemde kalmaya devam eden oyun, özgür ansiklopedi Wikipedia’da en çok referansa sahip maddelerden biri haline geldi.

Kullanıma sunulmasından bu yana henüz bir ay bile geçmese de oyun için Wikipedia’da açılan sayfadaki referanslar, haber yayına hazırlanırken 188’e ulaşmış durumda.

Pokemon Go’nun Wikipedia’da da bir çılgınlık yarattığını daha iyi anlamak için İncil’e verilen referans sayısıyla bir karşılaştırma yapmakta yarar var. Zira bütün zamanların üzerinde en çok konuşulan kitaplarından biri olan İncil’in Wikipedia’daki maddesinde, yine haber yayına hazırlanırken sadece 113 dipnot bulunuyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.