WhatsApp’tan büyük engel!

WhatsApp, kendisine rakip olan popüler uygulama Telegram’a bir engel koydu.

Popüler mobil mesajlaşma uygulamasıWhatsApp, şifreli mesajlaşma imkanına sahip Telegram’la ilgili bağlantıları engellemeye başladı. Gelen bilgilere göre WhatsApp, Telegram’la ilgili bağlantıların üzerine dokunup açmanıza veya onları kopyalamanıza izin vermiyor.

Engellemenin Telegram’ın rakip hizmet olması dışında bir nedeni yok gibi görünüyor. Kullanıcılara göre engellenen URL’ler arasında telegram.me ve telegram.org bulunuyor. Telegram uygulamasıyla ilgili olmayan telegram.com’un bile engellenmiş olması, içerisinde “telegram” sözcüğünün geçtiği her adresin engellenmiş olabileceğini gösteriyor.

Benzer engellemelerin Facebook tarafından da yapıldığına şahit olmuştuk. Sosyal ağ, son olarak kullanıcılarıyla reklam gelirlerini paylaşan Tsu.co’yu engellemeye başlamıştı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.