WhatsApp stickher nedir nasıl yapılır?

WhatsApp çıkartma nasıl eklenir? Whatsapp yaptığı yeni güncellemeler ile kullanıcılarına yeni imkanlar sunuyor. Bunlardan biri de WhatsApp çıkartma seçeneğiydi. WhatsApp stickher nedir nasıl yapılır? WhatsApp çıkartma nasıl eklenir?

WhatsApp stickher nedir nasıl yapılır? WhatsApp kullanıcıları tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Geçtiğimiz aylarda yeni güncelleme ile getirilen WhatsApp çıkartma seçeneği kullanıcılar tarafından çok beğenildi. Peki WhatsApp stickher nedir nasıl yapılır? WhatsApp çıkartma nasıl eklenir?

Sohbet uygulamaları arasından en çok tercih edilenlerden birisi olan Whatsapp yeni güncellemeler ile kullanıcılarına yeni imkanlar sunuyor. Bu imkanlardan biri de WhatsApp çıkartma seçeneği oldu. WhatsApp stickher nedir nasıl yapılır? WhatsApp çıkartma nasıl eklenir? İşte adım adım detaylar…

blank

Çıkartmaları indirmek ve kullanmak için:
Herhangi bir bireysel sohbeti veya grubu açın.
Metin giriş alanının yanında, Emoji > Çıkartma simgesine dokunun.
Çıkartma paketleri eklemek için, Ekle’ye dokunun.
Açılan Çıkartma penceresinde, indirmek istediğiniz çıkartma paketinin yanındaki İndir’e dokunun. Sorulursa, İNDİR • {dosya boyutu}’e dokunun.
İndirme tamamlandıktan sonra yeşil onay işareti görünür.
Geri’ye dokunun.
Göndermek istediğiniz çıkartmayı bulun ve dokunun.
Bir çıkartmaya dokunduğunuzda, çıkartma otomatik olarak gönderilir.
Ek seçenekler:
Son kullanılan çıkartmaları görmek için Son Kullanılanlar simgesine dokunun.
Favori çıkartmalarınızı görmek için Favoriler simgesine dokunun.
Çıkartmayı favorilerinize eklemek için, sohbet veya grubunuzdaki çıkartmaya yavaşça dokunun > FAVORİLERE EKLE. Alternatif olarak Emoji > Çıkartmalar simgesine dokunun. Beğendiğiniz çıkartmayı bulduktan sonra, çıkartmaya dokunup basılı tutun, ardından EKLE’ye dokunun.
Bir çıkartmayı favorilerden çıkartmak için, sohbet veya grubunuzdaki çıkartmaya yavaşça dokunun > FAVORILERDEN KALDIR’a dokunun. Alternatif olarak, Emoji > Çıkartmalar’a donunun > Favoriler. Kaldırmak istediğiniz çıkartmaya dokunun ve basılı tutun, ardından KALDIR seçeneğine dokunun.
Kalp kutu simgesine dokunursanız, çıkartmaların kategorize edildiği çıkartma kategorilerinin simgelerini görürsünüz.
Örnek: Kalp kutu simgesine dokunarak, kalp içeren çıkartmaları görebilirsiniz.
Daha fazla çıkartma seçeneği istiyorsanız, EKLE simgesine dokunun. TÜM ÇIKARTMALAR sekmesinin altına gidin ve DAHA FAZLA ÇIKARTMA İNDİR’e dokunun. Bu sizi, yeni çıkartma uygulamaları indirebileceğiniz Google Play Store’a götürecektir.

İndirdiğiniz çıkartma paketlerini görmek için, EKLE > ÇIKARTMALARIM sekmesine dokunun. Belirli bir çıkartma paketini silmek isterseniz, Sil > SİL’e dokunun. Çıkartma paketlerinizi yeniden düzenlemek için, çıkartma paketinin yanındaki Yeniden düzenle simgesine basılı tutun ve sürükleyin.
Çıkartma paketlerinin güncellenmesi gerektiğinde, yeşil bir nokta göründüğünde EKLE simgesine dokunun. TÜM ÇIKARTMALAR sekmesinde, güncellenmesi gereken çıkartma paketinin yanındaki GÜNCELLE’ye dokunun. İstenirse, *GÜNCELLE • {dosya boyutu}**’na dokunun.
Güncelleme tamamlandıktan sonra yeşil bir onay işareti görünecektir.

KENDİ WhatsApp STICKER LİSTENİ OLUŞTUR

Bu haftanın başlarında, gelen güncelleme ile WhatsApp kullanıcıları yeni sticker özelliğini kullanmaya başladı. Bu özellikten şu an için iOS ve Android kullanıcıları faydalanabiliyor. Henüz güncellemeyenler için, bu yeni özelliklerle ilgili bazı bilgileri verelim. Bu yeni özellik sayesinde çeşitli temalardan çıkartmalar atabilir, ruh halleri ve diğer kategorilere ait hareketli veya hareketsiz grafik gönderebilirsiniz.

WhatsApp iOS kullanıcıları için müjdeli bir haberimiz var. Geçtiğimiz saatlerde alınan karar ile birlikte WhatsApp iOS için Public Beta döneminin başladığı duyuruldu!

Aslında bakarsanız sticker özelliği, sohbet platformlarında yeni değil. WhatsApp bu noktada muadillerine göre geç kaldı. Ancak WhatsApp’ın dikkat çekeceği tarafı kendi sticker listeniz olacak. Bunu kendi içinde yapmak henüz mümkün olmasa da üçüncü parti uygulamalarla halledebiliyorsunuz. Şimdilik yalnızca Android kullanıcıları bu yöntemi uygulayabiliyor. Şimdi sizlere bunu nasıl yapabileceğinizden bahsedelim.

Google Play Store’dan ‘Sticker maker for WhatsApp’ uygulamasını indirin. Uygulamanın yapımcısı ‘Viko & Co.’Uygulama kurulduktan sonra, uygulamayı açın. Karşınıza ‘Create a new stickerpack’ seçeneği gelecek, tıklayın.Çıkartma paketinize yeni bir isim vermek istiyorsanız, ilk açılan pencerede bir şeyler yazmalısınız. Her iki kutucuğa da 5 ila 30 karakter arasında yazı girişi yapmak zorundasınız.Bu adımı onayladıktan sonra, karşınıza önceki menü çıkacak. Artık menünün üst tarafında, isimlendirdiğiniz paket bulunuyor. Tıklayın.Boş fotoğraf tepsileri bulunuyor. Yeni bir şeyler eklemek için birisine tıklayın. Kameradan çek ya da dosyalardan seç ile işlemlere devam edebilirsiniz.Bir fotoğraf ya da resim seçtikten sonra tek yapmanız gereken belirli bir alanı kesmek. Ana hatlar biraz zor olabilir, ancak uygulama içi işlevler bunu oldukça kolaylaştırıyor.Tüm çıkartmalar eklendikten sonra sağ alttaki ‘Publish Sticker Pack’e tıklayın.
Tüm işlemler bu kadar, artık siz de kendi çıkartma paketinizi kullanabilirsiniz.

APPLE’DAN WhatsApp STICKER DARBESİ

Popüler mesajlaşma platformu, Ekim ayında yayınlamış olduğu güncelleme ile birlikte Android ve iOS için WhatsApp Sticker özelliğini kullanıma sunmuştu. Fakat bugün yaşanılan gelişme ile birlikte Apple, WhatsApp için hazırlanan tüm çıkartmaları App Store üzerinden henüz açıklanmayan bir nedenden dolayı kaldırdı.

Henüz neden Apple’ın böyle bir hamleye başvurduğu sır gibi saklanırken, WABetaInfo tarafından yayınlanan bir rapora göre söz konusu bu durum hakkında iki farklı ihtimalin olduğu düşünülüyor.

Bu nedenlerden ilki ise, App Store üzerinde birbirine benzer birçok Sticker uygulamasının yer alıyor olması olarak gösteriliyor. WABetaInfo tarafından öne sürülen ikinci en büyük neden ise, Apple‘ın iMessage uygulamasında yer alan benzer Sticker tasarımlarının, WhatsApp tarafından kullanılmasına izin verilmediğinden dolayı böyle bir gelişme yaşandığı iddia ediliyor.

Henüz Apple’ın neden böyle bir hamleye başvurduğu bilinmese de yaşanılan bu durumun en büyük nedeni olarak iMessage uygulaması olarak gösteriliyor. Apple, mesajlaşma uygulamasında yer alan Sticker’ların bir başka uygulama tarafından kullanılmasına izin vermemesinden, bu dolayı App Store’dan WhatsApp için hazırlanan tüm çıkartmaları kaldırdığı ön görülüyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.