WhatsApp ‘Map’ mi geliyor? WhatsApp yeni özelliğini kullanıma sundu

Mesajlaşma platformu WhatsApp, yeni bir uygulamayı beta sürümünde uygulamaya koydu. Kişiler özelliğine yenilikler eklenen uygulamada artık mesajları aratmak daha kolay olacak. Ayrıca uygulamanın yeni bir özellik üzerinde çalıştığı ve böylece WhatsApp üzerinde yakınlardaki işletmelerin bulunabileceği kaydedildi.

Facebook’un 2014’te 19 milyar dolar vererek satın aldığı WhatsApp, o zamandan bu yana sürekli olarak kendini yenilemeye devam ediyor. Zaman zaman kişisel verileri satması nedeniyle tepkilerin odağı haline gelse de, her gün yüz milyonlarca insan iletişimini bu uygulama üzerinden sürdürüyor.

Beta sürümünde yeni bir özelliği kullanıcıların denemesine sokan uygulama, ‘Kişiler’ kapsamında yeni Bilgi sayfasını kullanıma aldı.

MESAJ ARAMAYI KOLAYLAŞTIRIYOR

webrazzi’den Tuğçe İçözü’nün haberine göre, özelliğin tasarımı, Ağustos ayında İşletme hesaplarında yayına alınan Kişi Bilgi sayfası ile benzerlik gösteriyor. Bu arayüz üzerinden mesaj arama süreci kolaylaştırılıyor. Aynı zamanda daha büyük arama düğmeleri ile kullanıcı deneyimi de iyileştiriliyor.

Şirket, benzer bir sayfayı, bir kaç ay önce İşletme hesapları için yayına almıştı.

WHATSAPP MAP Mİ GELİYOR?

Kişi Bilgi sayfasının yanı sıra, uygulamanın işletmeler için “Yakındaki İşletmeler” isimli bir özellik üzerinde çalıştığı belirtilen haberde, bu yeni özellik sayesinde kullanıcıların yakınındaki işletmeleri aratabileceği kaydedildi.

Son dönemde yeni özelliklere yoğunlaşan WhatsApp, tıpkı WeChat gibi ödeme özelliklerinden sesli ve video aramalara kadar, güçlü bir mesajlaşma uygulaması olarak yerini sağlamlaştırıyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.