WhatsApp ilginç bir özellik ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor

Facebook tarafından satın alındıktan sonra gelişimine hızla devam eden WhatsApp, şimdi ilginç bir özellik ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

Facebook tarafından satın alındıktan sonra gelişimine hızla devam eden WhatsApp, şimdi ilginç bir özellik ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Yazılım en son geçtiğimiz ay PDF dosya formatına destek vermesiyle gündeme gelmişti.

Geliştirici sürümünde ortaya çıkan bazı ekran görüntüleri WhatsApp’ın bold yani kalın ve italic yani eğik yazı tipini destekleyeceğini gösteriyor. Yani artık mesajlaşırken, önemli bir kelimeyi vurgulamak istediğinizde kalın ve eğik yazı tipleri belirleyebileceksiniz.

Önemli mesajları vurgulamak konusunda uygulama geçtiğimiz yıl “Yıldızlı Mesajlar” özelliğini duyurmuştu. Bu özellik sayesinde önemli mesajlara yıldız işareti koyacak, daha sonra sadece o mesajları görüntüleyebiliyordunuz. Kalın ve eğik karakterler ise bu özelliği bir adım daha öteye götürebilir.

WhatsApp 2.12.535 sürümüyle gelecek olan güncelleme ilk olarak Android için Google Play Store uygulama marketinde yayınlanacak. Güncellemenin ne zaman yayınlanacağı ise henüz bilinmiyor. iOS platformu için de herhangi bir ekran görüntüsü henüz yayınlanmış değil.
WhatsApp bold ve italic yazma!

Şimdi gelelim nasıl bold (kalın) ve italic (eğik) yazılacağına. Forum sitelerinde çok vakit geçiren okuyucularımıza son derece tanıdık gelecek bir yöntemle karakterlerin tipini değiştirebiliyoruz.

Kalın yazmak için, kalın olmasını istediğiniz kelimenin başına ve sonuna “*” işareti koymanız gerekiyor. Örneğin WhatsApp uygulaması içerisinde *Deneme* yazıldığında bu yazı otomatik olarak kalın şekilde yani Deneme şeklinde karşı tarafa gönderilecek.

İtalic yani eğik yazmak için ise yine benzer bir yöntem fakat farklı bir karakter kullanmak gerekiyor. Bunun için “_” işaretini koymak gerekiyor. Örnek vermek gerekirse yine WhatsApp içerisinde _Deneme_ yazıldığında bu karşı tarafa eğik olarak Deneme şeklinde gidecek. Konuyla ilgili ekran görüntülerini haberimizin içerisinde görebilirsiniz.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.