Western Digital, Akıllı Video, Ağa Bağlı Depolama (NAS) ve BT/Veri Merkezi Kanal Segmentlerinde HDD Teknolojisini ve Alan Yoğunluğu Liderliğini Genişletiyor

22 TB WD Gold™, WD Red™ Pro ve WD Purple™ Pro HDD’ler Kullanıcılar ile Buluşuyor

Veri söz konusu olduğunda, her şey büyüme eğilimi içinde. Buna hacim, boyut, biçim, çözünürlük, kullanım senaryoları, uygulamalar, değer ve çok daha fazlası dahil. Kullanıcılar ve kurumlar, zettabayt çağında verilerini etkin ve verimli bir şekilde depolamak için çözümler aradıkça, Western Digital® HDD’ler yüksek kapasite, performans ve güvenilirlik sağlamada kritik bir rol oynamaya devam ediyor.

Tüm portföyünde inovasyon ve teknolojideki liderliğini genişleten Western Digital, üç ana segmenti hedefleyen yeni 22 TB¹ HDD’leri pazara sunduğunu duyurdu: BT/veri merkezi kanal müşterileri için WD Gold™ HDD’ler; ağa bağlı depolama (NAS) için WD Red™ Pro ve akıllı video/güvenlik sistemleri için WD Purple™ Pro. What’s Next Western Digital Etkinliğinde de vurgulandığı gibi, bu yeni sürücüler, OptiNAND™ teknolojisi, enerji destekli PMR (ePMR), üç aşamalı aktüatör (TSA) ve plaka başına 2,2 TB ile sektörün en yüksek alan yoğunluğunu sunan HelioSeal® dahil olmak üzere pazarın ilkleri temsil ediyor ve müşterilere 22TB CMR HDD sunuyor.

Western Digital HDD İş Birimi Ürün Yönetimi ve Pazarlamadan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Ravi Pendekanti, “HDD’ler karmaşık ve sofistike sistemler olduğu için bu dönüm noktasına ulaşmış olmaktan heyecan duyuyoruz” dedi. “Buluttan uç cihazlara, Western Digital’ın sabit diskleri, dijital hayatımızın neredeyse her yönünü şekillendiren verilerin depolanması, korunması, elde edilmesi ve analiz edilmesinde hayati bir rol oynuyor. Teknoloji liderliğimiz ve sektör lideri HDD’lerden oluşan geniş portföyümüz, müşterilerimize bugün ve gelecekte değer sağlamak için bize çok büyük bir fırsat sunuyor.”

Veri Merkezi Depolama Sistemleri için WD Gold Kurumsal Sınıf HDD’ler

Bulut ve kurumsal veri merkezi mimarları, yapılması gereken her bir yatırımı, BT altyapılarının dışında tutmaya devam etmek istiyor. Her bir birim veriyi depolamanın finansmanı son derece önemli ve kapasite, yoğunluk, enerji kullanımı, sürdürülebilirlik ve benzeri faktörlerin tümü, toplam sahip olma maliyetlerini düşürmede kritik bir rol oynuyor. Bu noktada, sektörün mevcut en yüksek CMR HDD kapasitesine geçmenin yardımı dokunabiir. Western Digital’ın OptiNAND teknolojisine sahip yeni, kurumsal sınıf 22 TB WD Gold™ CMR HDD’si, kullanıcılara aynı oranda ayak izinde, depolamayı artırarak veya barındırmayı azaltarak toplam sahip olma maliyetini düşürme kabiliyeti kazandırır ki bu da daha fazla barındırma, ağ, güç, soğutma, kablolama gibi maliyetleri düşürmeye yardımcı olabilir. Yazma önbelleği etkin modunun performansını, ikisi arasında seçim yapmak zorunda kalmadan yazma önbelleğe alınmış devre dışı modunun veri korumasıyla birleştiren OptiNAND özellikli ArmorCache™ teknolojisi, Western Digital’a özgü eşsiz bir özelliktir. 1TB ile 22 TB¹ arasında değişen eksiksiz çözümleri ile bu son derece güvenilir WD Gold HDD’ler, 2,5 milyon saate kadar MTBF2, titreşim koruma teknolojisi ve HelioSeal teknolojisi (12 TB ve üzeri için) sayesinde düşük güç tüketimi sağlayarak zorlu depolama ortamları için ideal bir ortam sunar.

WD Red Pro HDD’ler, 24 Yuvaya Kadar Tüm Büyük NAS Sistemlerini Destekliyor

Evden çalışmadaki artışla beraber birçok küçük ofis çalışanı veya uzaktan çalışan, ek olarak da pek çok KOBİ, hızla artan miktarda veri yönetimine ayak uydurmak için çaba sarfediyor. OptiNAND teknolojisine sahip yeni 22 TB WD Red™ Pro CMR HDD, yüksek kapasiteli depolama ihtiyacı olanlar veya mevcut ağa bağlı depolama (NAS) sistemlerinde maksimum kapasiteye ulaşanlar için ideal bir çözüm sunuyor. 24 yuvaya kadar NAS sistemleri için özel olarak tasarlanan WD Red Pro HDD’ler, çok kullanıcılı ortamlar için optimize edildi ve 7×24 ortamlarda yüksek yoğunluklu iş yüklerinin üstesinden gelmek üzere tasarlandı. WD Red Pro HDD’ler, depolamak, korumak, arşivlemek ve büyük miktarda veriyi birçok kullanıcıyla paylaşmak gibi görevler için ideal bir ortam sunuyor. Öte yandan dosya senkronizasyonu ile paylaşımı, yedekleme/arşivleme, multimedya havuzu ve özel bulut depolama gibi yüksek miktarlarda veriye aç birden fazla uygulamanın üstesinden gelebiliyor. WD Red Pro ailesi, 2 TB ile 22 TB¹ arasında değişen kapasitelere sahip.

Gelişmiş Yapay Zeka Etkin, Her Zaman Açık Akıllı Video Kaydediciler, Cihazlar ve Sunucular için WD Purple Pro HDD’ler

Akıllı video/güvenlik sistemlerinin sayısı artıyor ve bu da beraberinde artan depolama gereksinimlerini getiriyor. Örneğin, yüksek çözünürlüklü kameralar, kamera başına birden çok video, resim ve metadata akışı yakalıyor; yapay zeka ve video analitiği, video verilerinin miktarı, kalitesi ve saklanması konusunda yeni taleplere yol açıyor ve derin öğrenme çözümlerinin yapay zeka algoritmalarını eğitmek için daha fazla videoya ihtiyacı oluyor. Tüm bunların yanı sıra, bir hizmet olarak video/güvenlik sistemi (Video-surveillance-as-a-service – VSaaS) müşterileri, bu ölçekteki verileri verimli bir şekilde yönetmek için amaca yönelik olarak oluşturulmuş depolamalara ihtiyaç duyuyor. OptiNAND teknolojisine sahip 22 TB WD Purple Pro CMR HDD, video analizi sunucularını ve yapay zeka ve derin öğrenme sistemlerini destekleyen amaca yönelik kurumsal sınıf bir sürücüde bu trendlere yönelik olarak yüksek kapasite sunuyor. Ürün, kalitesi düşürülen karelerin minimuma indirilmesine yardımcı olurken, sistem içinde derin öğrenme analitiği için 32 AI akışını destekleyen Western Digital’ın özel AllFrame™ AI teknolojisine sahip. WD Purple Pro sürücüler, 64 adede kadar tek akışlı HD kameranın3 yanı sıra birden fazla akış ileten en yeni akıllı kameraların çoğunu işlemek üzere optimize edildi. 7/24 ortamlarda çalışan gelişmiş akıllı video çözümleri için 2,5 milyon saate kadar2 MTBF ile yüksek güvenilirlik sunuyor. WD Purple Pro HDD ailesi şimdi 8 TB-22 TB¹ kapasite seçeneklerine sahip.

Western Digital’ın sektör lideri Ultrastar 22 TB CMR HDD’lerinin ve 26 TB UltraSMR HDD’lerinin, Haziran ayı itibarıyla belirli hiper ölçekli bulut müşterilerine sevkiyatına başlandı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.