WearTechClub, FitTech Summit’e katılan ilk Türk markası oldu

Giyilebilir teknoloji alanında İtü Arı Teknokent bünyesinde çalışmalarına devam eden WearTechClub markası Haziran ayında 25 farklı ülkeden, 300 girişimcinin yer aldığı Münih’te gerçekleşen spor ve sağlık zirvesi FitTech Summit’e katılmaya hak kazanan tek Türk girişimci oldu. Bu zirvede, spor malzemeleri ve spor giyimi için Dünya’nın en büyük ticaret fuarı olarak kabul edilen ISPO’dan ISPO Accelerator Ödülü’nü alarak ülkemizi gururlandırdı.

YouTube video

İtü Endüstriyel Tasarım bölümünden mezun olduktan sonra 15 yıl boyunca Türkiye’nin büyük reklam ajanslarında sanat yönetmenliği ve kreatif direktörlük yapan Özgül Dalkılıç, 2017 yılında bir kadın girişimci olarak kendi spor markası TightClub’ı kurdu. Sadece bir spor giyim markası olarak değil, bir performans hareketi olarak kurgulanan marka; her sporcunun hatta her bireyin hayattaki hedeflerine ulaşmak için kolektif güce ihtiyacı olması bilinciyle oluşturuldu. 2017 yılında kurulan TightClub bugün; İngiltere, Avusturya, İtalya, Almanya ve Lübnan’a ihracat yaparak bugüne kadar 25.000 kullanıcıya ulaştı.

blank

Özgül Dalkılıç konvansiyonel spor markası olan TightClub’ı teknolojiyle bir adım öteye taşımak için, İstanbul Teknik Üniversitesi ile beraber Türkiye’de eşi olmayan WearTechClub adlı projeyi başlatmış ve 2023 Ocak ayında heyet onayıyla İTÜ ARI Teknokent’te WearTechClub Giyilebilir Spor Ürünleri Hizmet ve Teknolojileri Anonim Şirketi’ni kurmuştur. Yenilikçi kumaşa entegre sensör teknolojisi ile kullanıcıların sağlık verilerini izleyen ve gerektiğinde uyaran akıllı spor kıyafetleri ve uygulamasıyla dünya markası olma yolunda ilerlemektedir. Sürdürülebilir kumaş teknolojisi ve akıllı sensörlerin entegrasyonu ile güneş enerjisini elektrik enerjisine dönüştürebilen, kalp atış hızı veya kandaki oksijen miktarı gibi verileri ölçebilen, kişinin fiziksel hareketlerini anlamlı sağlık verilerine dönüştürebilen teknolojilerle donatılmıştır. Sensörlerle gözlemlenen sağlık verileri bulut sistemi ile kullanıcının telefon, bilgisayar ve akıllı saatine aktarılıp anlamlı veriye dönüştürülerek takip edilmesi sağlanabilmek için çalışmalarını sürdürmektedir.

WearTechClub; tekstil, elektronik ve bilgisayar mühendisleri, tasarımcılar, akademisyenler ve sporculardan oluşan ekibi ile yeni nesil için performansı arttıracak ve karbon ayak izini düşürme bilincini oluşturacak sürdürülebilir ve inovatif spor giyim markası ve akımı oluşturulması adına ekibiyle tam performans göstererek çalışmaktadır.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.