Vogue, göğüs dekoltesinin tarihe karıştığını duyurdu

Dünyaca ünlü moda dergisi Vogue, göğüs dekoltesinin tarihe karıştığını duyurdu.

Mankenlerin göğüsleri yerine omuz, karın ve bacaklarını göstermeye başladığını belirten Vogue’un kasım sayısında ‘Umutsuzca Dekolte Aranıyor’ başlıklı yazıda, “Baştan çıkartmak, tutku uyandırmak ya da bazen sadece hava atmak için kullanılan, cinsel gücü gözler önüne seren o inanılmaz tümsekler bitti, en azından bir süreliğine geri düştü” ifadelerine yer verildi.

​Vogue, cinsiyet klişelerinin reddinin dekoltenin sonunu hızlandırdığını kaydederken; stilist Elizabeth Saltzman da dekolte giyen kadın oyunculara sosyal medya üzerinden baskı yapıldığını iddia etti. Saltzman, “Bir aktrist var, ne zaman dekoltesinin daha belirgin olduğu bir fotoğraf yüklese; altındaki 100.000 yorumdan 90.000’i memeleriyle ilgili oluyor” dedi.

​Dekoltelerin kapanması modasına tekstil firmalarının da katıldığı belirtilirken, sütyen satışlarının da değişen durumdan etkilendiği kaydedildi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.