Vodafone, Yönetilen Mobil Servislerde Dokuzuncu Kez Vizyoner Konumunda

Vodafone, 2022 Gartner Magic Quadrant Global Yönetilen Mobil Servisler kategorisinde dokuzuncu kez ‘Vizyoner’ olarak gösterildi.

Dünyanın lider telekomünikasyon şirketlerinden biri olan Vodafone Grubu, araştırma şirketi Gartner tarafından 2022 Magic Quadrant Global Yönetilen Mobil Servisler kategorisinde dokuzuncu kez ‘Vizyoner’ olarak gösterildi. Servis sağlayıcılarını Vizyon Bütünlüğü ve Yürütme Yeteneği açılarından değerlendiren Gartner Magic Quadrant Raporu’na dahil edilen 19 şirketten biri olan Vodafone, konumunun global ağlardaki kapsama alanının kalitesini yansıtırken, sunduğu hizmetlerdeki kesintisiz gelişimini sürdürüyor.

Son 1 yılda sunduğu hizmetlerin sayısını artırmaya devam eden Vodafone’un, geçtiğimiz yıl uygulamaya konulan sıfır karbon Cihaz Yaşam Döngüsü Yönetimi (DLM), şirketin müşterileri arasında büyük bir öneme sahip. İşletmelerin telefon ve dizüstü bilgisayarlarını yeniden kullanıma alarak veya yenileyerek cihaz ömürlerini uzatmasına olanak tanıyan hizmet kapsamında, yeni cihazlar kiralandığında Afrika’da eşdeğer miktarda hurda cihaz toplanıyor. Bunlar, sorumlu geri dönüşüm işlemine dahil edilmek için Avrupa’ya geri gönderiliyor. Bu da minerallerin değer zincirine geri kazandırılmasını ve elektronik atıkların azaltılmasını sağlıyor.

Ayrıca Vodafone, Kasigau Corridor Redd+ Projesine de yatırım yapıyor. Bu proje, cihazların bütün yaşam döngüsü boyunca neden olduğu karbon emisyonlarını azaltmak adına Kenya’daki ormanları, vahşi yaşamı ve yerel toplulukları koruyor.

Vodafone’un Magic Quadrant başarısını değerlendiren Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Özlem Kestioğlu, konuyla ilgilişunları söyledi: “Gartner gibi analizler yapan bir firmanın bizi Yönetilen Mobil Hizmetlerinde Vizyoner olarak konumlandırdığını görmekten çok memnunuz. Bu konumlandırmanın, ürün ve hizmetlerimizi mobil kullanıma uygun olarak yeniden tasarlama taahhüdümüzün ve sıkı çalışmamızın bir yansıması olduğuna inanıyoruz. Müşterilerimizin sadece 4G ve 5G ile ilgili bağlantı ihtiyaçlarını değil, aynı zamanda gönül rahatlığıyla mobil deneyim yaşamaya yönelik ihtiyaçlarını da dikkate alıyoruz. Uçtan uca ‘anahtar teslim’ hizmet alma beklentilerini karşılarken, ağlarımız, cihazlarımız ve ortaklarımız nezdinde tamamen yeşil çözümlere odaklanarak hizmetlerimizi hayata geçiriyoruz.”

Vodafone ağları 184 ülkede hizmet sunuyor

Dünyanın en büyük mobil servis sağlayıcısı olan Vodafone ağları şu anda 184 ülkede hizmet sunuyor; 5G ağları ise neredeyse 250 Avrupa şehrini kapsayan 12 pazarda kullanılıyor. Bu, müşterilerin güvenli mobil bağlantıdan yararlandığı ve çalışanlara kesintisiz, mükemmel bir deneyim sunulduğu anlamına geliyor.

Sürdürülebilir telekomünikasyon hizmetleri sunmayı taahhüt eden Vodafone, şu anda 100 yenilenebilir enerjiyle çalışan ve 2040 yılına kadar net sıfır karbon emisyonu hedefleyen yeşil ağıyla Avrupa’da da bir ilke imza atıyor. Şirketin Cihaz Yaşam Döngüsü Yönetimi hizmeti, bu hedefe katkıda bulunurken müşteriler tarafında da israfın en aza indirilmesine yardımcı olarak döngüsel ekonomiye katkı sunuyor.

Müşterilerin cihazlarını akılcı yollarla kullanmasına yardımcı olan Vodafone, günümüzün dijital iş ortamında, insanları etkili ve sürdürülebilir bir anlayışla çalışmaya teşvik ediyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.