“Virüsün bizimle işi henüz bitmedi”

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) Başkanı Dr. Rochelle Walensky, ABD’deki son üç günde görülen vaka ve ölüm sayısının artışını değerlendirebilmek için daha fazla zaman gerektiğini, koronavirüse karşı alınan koruyucu önlemlerin henüz gevşetilmemesi gerektiğini vurguladı.

Amerika Birleşik Devletleri Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) Başkanı Dr. Rochelle Walensky, Kovid-19 vakalarının ABD’de son üç gündeki artışını değerlendirerek, bunun geçici, önemsiz bir artış mı yoksa yeni bir trendin başlangıcı mı olduğunu anlamak için daha fazla zaman gerektiğini söyledi.

Beyaz Saray koronavirüs brifinginde konuşan Walensky, ABD’de yayılan koronavirüs mutasyonlarının CDC’nin en büyük endişeleri arasında olduğunu dile getirdi. Bilim insanları, ilk defa İngiltere’de tespit edilen daha bulaşıcı mutasyonlu virüsün yanında, New York ve Kaliforniya’da daha hızlı yayıldığı düşünülen varyantları takip ediyor.

‘VİRÜSÜN BİZİMLE İŞİ HENÜZ BİTMEDİ’

“Bizim virüsle işimiz bitmiş olabilir, ancak açıkça görülüyor ki virüsün bizimle işi bitmedi” diyen Walensky, koruyucu önlemleri gevşetmenin zamanı henüz gelmediğini belirtti.

Associated Press’te yer alan habere göre, Ocak ayının başından beri ABD’deki Kovid-19 kaynaklı vakalar ve ölümler önemli ölçüde azaldı. Ancak Walensky, vakaların ‘arka plan seviyesinin’ hala çok yüksek olması nedeniyle, bu kazanımların tehlikede olabileceğini öne sürüyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.