Vefa sahneye taşındı

Karşıyaka Belediyesi ve Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi iş birliği ile Türk Sanat Müziği Korosunun yıl sonu konserinde vefa sahneye taşındı.

Karşıyaka Belediyesi Bostanlı Suat Taşer Sanat Merkezinde Hüseyin Tolu’nun şefliğini yaptığı Karşıyaka Belediyesi Türk Müziği Korosu, Mihriban Sayın’a saygı konserinde sahneye taşınan vefa ayakta alkışlandı.

Türk Sanat Müziği Korosunun yaklaşık 30 yıl şefliğini üstlenmiş ve bu yıllar içerisinde birçok sanatçı yetiştirmiş Mihriban Sayın’a saygı konserini salonda yer bulamayanlar ayakta izledi.

Üç saatten fazla süren konserde koro değişik eserleri seslendirdi, solo şarkılar söylendi.

Sahnelerin beyefendisi olarak tanınan Hüseyin Tolu’nun şefliğini yaptığı Karşıyaka Belediyesi Türk Müziği Korosu’nun Mihriban Sayın’a saygı konserini Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve eşi Öznur Tugay, geçmiş dönem Karşıyaka Belediye Başkanı Şebnem Tabak, İlçe Müftüsü İsa Gürler, Kızılay Karşıyaka Şube Başkanı Kâmil Karadeniz, Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi Müdürü Suat Korkmaz, orkestra müdürü Fatma Işık, kültür sanat dernek başkanları, koro şefleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Yetiştirdiği öğrenciler sahnede

Mihriban Sayın geçmişteki çalışmalarını anlattı. Yetiştirdiği 30 ‘a yakın koro şefini sahneye davet ederek şarkı söyledi. Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Mihriban Sayın’a bir plaket ve bir demet çiçek verdi.

Koro şefi Hüseyin Tolu, Mihriban Sayın hocamıza saygı konseri düzenlediklerini belirterek, konsere verdikleri destekten dolayı Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi Müdürü Suat Korkmaz’a teşekkür etti. Tolu konuşmasını şöyle sürdürdü. “Öncelikle çoğu 20 yıla yakın süredir koro da görev yapan hepsi birbirinden değerli ve kıymetli koro üyesi hanımefendi ve beyefendilere, bizi bu güzel İzmir akşamın da yalnız bırakmayan bin kişilik salonu tek bir koltuk kalmayana kadar doldurup konser bitimine kadar güzel gönülleriyle alkışlayan mûsıki gönül dostlarımıza teşekkür ederiz.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.