“Ve Şimdi İyi Haberler” Sergisini Rehberli Tur ve Etkinliklerle Keşfedin!

Pera Müzesi, kitle iletişim araçları ve sanat arasındaki ilişkiyi odağına alan Ve Şimdi İyi Haberler: Nobel Koleksiyonu’ndan Eserler sergisinden ilhamla bir etkinlik serisi hazırladı. 7 Ağustos’a kadar devam edecek program, rehberli sergi turları ile sergideki tema ve kavramları ele alan konuşmalardan oluşuyor. 26 Mayıs Perşembe günü rehberli sergi turuyla başlayan program, 2 Haziran Perşembe günü Evren Savcı ve Osman Erden’in “Cinsiyetler Savaşı, Kültürler Çatışması” başlıklı konuşma etkinliğiyle devam edecek.

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, modern sanat tarihinden örnekler sunmanın yanı sıra son 150 yılın bilim, kültür ve siyasetteki en can alıcı meselelerini ele alan Ve Şimdi İyi Haberler sergisi kapsamında bir dizi etkinlik düzenliyor. Etkinlik serisi 26 Mayıs Perşembe günü saat 19.00’da gerçekleşecek rehberli sergi turu ile başlıyor. Fotoğraf, kolaj, desen, yerleştirme, video gibi farklı ifade araçlarıyla modern ve güncel sanatın en önemli dönemlerini izlemeye olanak sağlayan sergiyi sınırlı sayıda katılımcı, Pera Müzesi Süreli Sergiler Proje Yöneticisi Yasemin Ülgen eşliğinde gezecek.

Kültürel ve cinsel kimliklerin izdüşümleri
Düzenli gazetecilik faaliyetinin oluşmasıyla kitleselleşen iletişim araçları ve sanat arasındaki diyaloğa odaklanan Ve Şimdi İyi Haberler sergisi; metin ve haber ilişkisini, fotoğrafın bulunmasının toplumu nasıl şekillendirdiğini ve totaliter sistemlerin kitle iletişim araçları üzerindeki güçlü etkisini ele alan 12 farklı bölümden oluşuyor. Etkinlik serisi kapsamında düzenlenen konuşmalar, başlıklarını bu bölümlerden alıyor. Yale Üniversitesi Kadın, Toplumsal Cinsiyet ve Cinsellik bölümü öğretim üyesi Evren Savcı ile Mimar Sinan Üniversitesi Sanat Tarihi bölümü öğretim üyesi Osman Erden’in katılımıyla 2 Haziran Perşembe günü gerçekleşecek ilk konuşma, serginin “Cinsiyetler Savaşı, Kültürler Çatışması” bölümüne odaklanıyor. Toplumsal cinsiyet, din, etnik köken gibi kimliğe dair kavramların medya ve sanattaki izdüşümlerinin tartışılacağı konuşma etkinliği saat 18.30’da Pera Müzesi Oditoryumu’nda izlenebilir.

Rehberli turlar ve çeşitli başlıklar altında gerçekleşecek konuşmalar sergi süresince devam edecek.

Warhol’dan Kruger’e, Hockney’den Beuys’a
Annette ve Peter Nobel’in “Basın Sanatı” (Press Art) adını verdikleri koleksiyondan, Christoph Doswald küratörlüğünde bir seçkiyle hazırlanan Ve Şimdi İyi Haberler sergisi 300’e yakın eseri bir araya getiriyor. Sergide Alberto Giacometti, Aleksandr Rodchenko, Andy Warhol, Andreas Gursky, Jenny Holzer, Bedri Baykam, Barbara Kruger, Christo, David Hockney, Dennis Hopper, Elmgreen & Dragset, Fernand Légér, Georges Braque, Henri Cartier-Bresson, Joseph Beuys, Özlem Günyol & Mustafa Kunt, Le Corbusier, Malevich, Man Ray, Mayakovski gibi önemli sanatçıların eserleri yer alıyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.