Vatikan ‘mübarek’ ilan etti!

Vatikan, Osmanlı’da öldürülen iki Katolik rahibi ‘mübarek’ ilan etti.

1915 ve 1917 yıllarında Osmanlı’da öldürülen iki Katolik din adamı, inançları nedeniyle öldükleri gerekçesiyle Vatikan tarafından “mübarek” ilan edildi.

Katolik Kilisesi’nde “mübarek” ilanı, “azizlik” mertebesinden bir önceki adım olarak biliniyor.

Vatikan’ın aziz ilanlarından sorumlu Azizlik Davaları Cemaati, Leonardo Melki ve Tommaso Giorgio Saleh isimli iki rahibin “inançlarına duyulan nefret nedeniyle yok edildiklerini” belirtti.

BBC News’ten Övgü Pınar’ın aktardığı habere göre, Lübnan topraklarında doğan, Kapuçin tarikatı mensubu iki rahip “şehitliklerinin” tasdik edilmesinin ardından dün “mübarek” ilan edildi.

Katolik Kilisesi lideri Papa Francesco da bugün Pazar duası sonrası yaptığı konuşmada bu din adamlarını anarak, “1915 ve 1917’de inançlarına duyulan nefret nedeniyle Türkiye’de öldürülen iki Kapuçin rahip ve şehit, Leonardo Melki ve Tommaso Giorgio Saleh mübarek ilan edildi. Bu iki Lübnanlı misyoner, düşmanca bir ortamda, Tanrı’ya sarsılmaz inançlarını kanıtladılar ve kendilerini feda ettiler” dedi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.