Van Persie: En büyük hayallerimden biri, bu derbide gol atmak ve kazanmaktı

Fenerbahçe’nin golcü futbolcusu Van Persie: En büyük hayallerimden biri, bu derbide gol atmak ve kazanmaktı. Daha önce de büyük derbi maçları oynadım ama böyle atmosfer görmedim.

Fenerbahçe’nin Galatasaray’ı 2-0 mağlup ettiği derbide golleri atan Hollandalı futbolcu Robin van Persie, gollerden ve kazandıkları 3 puandan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Van Persie, karşılaşma sonrasında yayıncı kuruluş Lig TV’ye yaptığı açıklamada, “En büyük hayallerimden biri, bu derbide gol atmak ve kazanmaktı. Daha önce de büyük derbi maçları oynadım ama böyle bir atmosfer görmedim. Attığım golden dolayı mutluyum ama en önemlisi galibiyet. Ligin üst sırasındaki grubun daha yakınına geldik.” diye konuştu.

Galatasaray’a gol atınca, gerçek Fenerbahçeli olacağını bildiğini dile getiren Hollandalı futbolcu, şunları söyledi:

“Bana bunu sık sık hatırlatıyorlardı. Bu aslında üzerimde baskı da oluşturdu. Galatasaray’a gol atmayı çok istiyordum. İlk goldeki kutlamam, bu golün benim için neler ifade ettiğini gösteriyor. 25 milyonun üzerindeki Fenerbahçe taraftarının bizi izlediğini biliyordum. Biz harika bir takımız, böyle bir takımın parçası olduğum için çok mutluyum. Taraftarlarımız için Galatasaray’ı yenmenin neler ifade ettiğini çok iyi biliyorum.”

– De Souza: “Bugün Roman’ı kazandık”

Fenerbahçe orta sahasında görev yapan Brezilyalı futbolcu Josef de Souza, galibiyet için takım arkadaşlarını tebrik etti.

De Souza, yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, çok iyi mücadele ettiklerinin altını çizerek, “Maç boyunca beraber hücum ettik, beraber savunma yaptık. Oyunu kontrol ettik. Takım halinde iyi mücadele ettik. Stadımızı dolduran ve Galatasaray’ı büyük baskı altına alan taraftarlarımıza teşekkür etmek istiyorum.” diye konuştu.

Brezilyalı futbolcu, sezon başından bu yana birlikte oynadığı Mehmet Topal’ın yokluğuyla ilgili olarak ise şu ifadeleri kullandı:

“Aslında bu bizim için iyi bir durumu da ortaya çıkardı. Takım içinde iyi alternatiflerimiz var. Birgün ben oynamam, birgün Mehmet Topal. Demek ki başka bir oyuncu gelip, bizim işimizi yapabiliyor. Bugün Roman’ı kazandık, diye düşünüyorum. İhtiyaç olduğunda o da en iyi şekilde performans verebileceğini gösterdi.”

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.