Uzay Kampı Türkiye, Ay’da Sanal Yürüyüşe Çıkıyor

İzmir’de kurulu uzay teknolojileri eğitim merkezi Uzay Kampı Türkiyenin katılımcıları VR (sanal gerçeklik) ile “Ay’da yürümeye” başladı. Katılımcılar özel gözlük ve entegre edildiği simülatörle tıpkı NASA’nın Apollo astronotları gibi Ay’da yürümenin, yüzeyinde durmanın nasıl bir duygu olduğunu yaşarken, dünyanın uydusundan taş ve kaya örneklerini toplayabiliyorlar.

Çocukların Uzay Kampı Türkiyedeki gözde eğitim araçlarından, Ay’da yürüme hissi yaşatan “1/6 Yerçekimi Koltuğu” VR gözlükleriyle güncellendi. Görsel olarak da fiziksel hareketle uyumlu hale getirilerek Ay’daymış hissi yaşatan gözlük ve simülatör ikilisi farklı programlarda kullanılmaya başlandı. NASA’nın Apollo programında görev yapan astronotların Ay’da yürürken neler hissettiğini yaşama imkanı sunan Ay yürüyüşü simülatörü, sanal gerçeklik teknolojisiyle 360 derecelik görüntü imkanı sunan VR gözlükle desteklendi. Bu sayede ünlü astronot Neil Armstrong’un yıllar önce bütün uzay meraklılarını heyecanlandıran Ay’a ayak basarken söyledikleri ile dünyaya aktarılan görüntüler VR gözlükle gerçekmiş gibi yaşatılıyor. Katılımcılar sanal “Ay” yolculukları sırasında, özel kontrol araçlarıyla Ay yüzeyinden taş ve kaya örneklerini de alabiliyorlar.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.