Uyuşturucu baronu “El Chapo”nun oğlunu tutuklayan polise 150 kurşunla infaz!

Meksika’da uyuşturucu baronu “El Chapo”nun oğlunu tutuklayan polis, kartel tarafından sokak ortasında 150 kurşunla infaz edildi.

Ekim ayında “El Chapo” lakaplı Meksikalı uyuşturucu baronu Joaquim Guzman’ın oğlu Ovidio Guzman Lopez’i tutuklayan polis gücünün içinde yer alan bir polis, El Chapo’nun karteli tarafından sokak ortasında 150 kurşunla infaz edildi.

Uyuşturucu çetesine üye en az iki kişi, polisin kullandığı aracı takip ederek park ettiği yerde yanına yanaştı. Çete üyeleri, yanına park ettikleri polisin aracını 30 saniye boyunca kurşun yağmuruna tutarak polisi öldürdü. Üst düzey polis memuru Eduardo N., Ovidio Guzman Lopez’i tutuklayan polis ekibinin bir üyesiydi.

Meksika’yı birbirine katan “El Chapo” kim?

blank
El Chapo

Yoksul bir hayat süren El Chapo, ABD’ye kaçakçılığını yaptığı eroin, esrar, kokain ve metamfetamin sayesinde tüm dünyada etkin bir uyuşturucu imparatorluğu kurdu. Guzman’ın kurduğu uyuşturucu karteli, yaptığı kaçakçılık ve infaz eylemleri de sayesinde ünlü kaçakçı Pablo Escobar’dan sonra en büyük uyuşturucu baronu olarak adlandırılıyor.

Guzman’ın, tutuklanıp serbest bırakılan Ovidio da dâhil 12 çocuğu olduğu tahmin ediliyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.