Uykusuzluğa karşı Youtube videoları

Uykusuzluğa karşı dünyada milyonlarca insan Youtube’da farklı ses ve melodiler içeren videolar dinliyor. Platformda yayınlanan uğultu, hışırtı, hafif ıslık ve dalga seslerinin olduğu videoların, uykusuzluğa karşı yardımcı olduğu belirtiliyor.

Dünyada milyonlarca insan uykusuzluğa karşı Youtube’da yayınlanan uğultu, hışırtı, hafif ıslık ve dalga seslerinin olduğu videoları dinliyor. Birçok insan için anlamsız gürültüden öte bir anlamı olmayan bu videolar, uykusuzlar için son çare. Youtube’da bu türden sayısız video bulunuyor Deep Layered Brown Noise ve White Noise Black Screen isimli videoların dinleyicileri, bu videoların altında yazdıkları yorumlarda hayatlarının değiştiğini yazıyor.

Youtube’da uykusuzluğa karşı çok sayıda video var. Şömine ateşinden, yağmur seslerine, deniz dalgalarından, ırmak akıntılarına kadar… Bu videolardan çıkan sesler diğer gürültüleri kapatıyor ve insanların sakinleşmesine katkı sağlıyor.

PANİK ATAK VE GERİLİME DE İYİ GELİYOR

Aynı videolar ayrıca, konsantre olmak ve öğrenmek ile bebekleri uyutmak için de kullanılabiliyor. Bunun yanında bu videolardan ayrıca panik atak, içsel gerilim, kulak çınlaması gibi rahatsızlıkları olanlar da istifade ediyor. En azından videoların altında yazılan yorumlarda söz konusu rahatsızlıkları olan kişilerin de bu videolardan istifade ettiği belirtiliyor.

UYKUSUZLUĞUN EN ÖNEMLİ NEDENLERİNDEN BİRİ CEP TELEFONLARI

Almanya’da yapılan bir araştırmaya göre yaşları 12-17 arasında olan gençlerin üçte biri uykusuzluk sorunu yaşıyor. Bunun önemli nedenlerinden birisi de cep telefonları. Genç ve çocuklar geç saatlere kadar telefonlarının ekranına bakıyor, ekranlarındaki mesajları okuyor ve bu, kendilerinde ilave stres yapıyor. Bu gençler de, saatlerce süren ekran takibinden sonra söz konusu videoları izleyerek uykuya dalıyor.

BAŞKA YÖNTEMLER DE VAR

Uzmanlar uykusuzluğa karşı sadece bir yöntemin olmadığına dikkat çekiyor. Gevşeme egzersizleri, rahatlatıcı düşünceler ve sakinleştirici bitkiler bunlardan bazıları. Youtube videoları da kişiye göre katkı sağlama potansiyeli taşıyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.